Ziua Portilor Deschise la IJP PRAHOVA. Copiii au aflat "secretele" meseriei de politist

Publicat in Administratie 25 Martie 2022 555 ori
Google+ WhatsApp
Ziua Portilor Deschise la IJP PRAHOVA. Copiii au aflat "secretele" meseriei de politist
Ziua Portilor Deschise la IJP PRAHOVA. Copiii au aflat "secretele" meseriei de politist

A fost zarvă mare, astăzi, la Inspectorarul Județean de Poliție Prahova. De ziua lor, polițiștii au împărtășit câteva dintre tainele meseriei lor prin organizarea unor ateliere în care au prezentat și dotarea oamenilor legii. Sute de copilași, de la școlile din județ, au fost oaspeții Poliției Prahova.

 

Polițiștii rutieri au prezentat autospecialele iar micuții au putut să se "joace" cu sirenele, dar au aflat și ce înseamnă să circuli corect, criminaliștii au arătat cum se amprentează, mascații au prezentat echipamentele speciale. Un punct de atracție a fost și standul Poliției Animalelor unde toate necuvântoarele prezentate au fost adoptate. Încântați, micuții au urat un sincer "La mulți ani" polițiștilor.


Prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002 data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române.

Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.