Ce masuri a luat Primaria Ploiesti pentru sprijinirea refugiatilor din Ucraina

Publicat in Administratie 11 Martie 2022 551 ori
Google+ WhatsApp
Ce masuri a luat Primaria Ploiesti pentru sprijinirea refugiatilor din Ucraina
Ce masuri a luat Primaria Ploiesti pentru sprijinirea refugiatilor din Ucraina

Primăria Municipiului Ploiești continuă măsurile de sprijinire a persoanelor refugiate în urma conflictului militar din Ucraina. Municipalitatea ploieșteană a pus la dispoziția autorităților județene, implicate în gestionarea acestei situații, un număr de 150 de paturi, în incinta căminului Liceului Tehnologic "Lazăr Edeleanu", suplimentar față de cele 160 de locuri de cazare oferite refugiaților, încă de la începutul acestei săptămâni, în căminele Colegiului Economic "Virgil Madgearu " și Colegiului "Spiru Haret" din Ploiești. În plus, potrivit municipalității, sutele de refugiați ucraineni, găzduiți în această perioadă în spațiile asigurate de administrația publică ploieșteană, beneficiază de hrană caldă oferită prin Administrația Serviciilor Sociale Comunitare, îndrumare, servicii medicale gratuite, etc.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor refugiate, Primăria Municipiului Ploiești a realizat un pliant de informare, tradus în limba ucraineană, prin care le sunt aduse la cunoștință informații cu privire la procedurile de înregistrare pentru imigranți, dreptul la muncă, cererea de azil, accesul la educație, serviciile de asistență medicală, precum și date de contact ale Inspectoratului General pentru Imigrări din România, serviciilor telefonice de urgență din România, respectiv ale Ambasadei Ucrainei în România și instituțiilor care oferă informații pentru refugiați din Polonia, Slovacia și Cehia.

Pliantul amintit este pus la dispoziția tuturor persoanelor refugiate care sosesc în municipiul Ploiești.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.