Primarul Volosevici a dispus plantarea primei livezi didactice din Romania, la Ploiesti

Publicat in Administratie 28 Ianuarie 2022 2067 ori
Google+ WhatsApp
Primarul Volosevici a dispus plantarea primei livezi didactice din Romania, la Ploiesti
Primarul Volosevici a dispus plantarea primei livezi didactice din Romania, la Ploiesti

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a dispus plantarea primei livezi didactice din România pentru elevii ploieșteni.

Proiectul "Livada didactică" implică plantarea a peste 85 de soiuri de pomi și arbuști fructiferi pe o suprafață de aproximativ 2400 mp, în incinta Parcului Municipal Ploiești Vest.
Inițiativa municipalității ploieștene este susținută de Carrefour, prin Asociația "Dezvoltarea Europeană a Comunității Locale". Plantarea arborilor și arbuștilor fructiferi a demarat deja, pomii fiind sădiți și îngrijiți de către angajații Parcului Municipal Ploiești Vest.
"Livada didactică" este un proiect educațional destinat copiilor din grădinițe, școli gimnaziale și licee. Prin dezvoltarea acestei inițiative se dorește apropierea tinerei generații de natură, prin dezvăluirea frumuseții și importanței pomilor și arbuștilor fructiferi pentru noi.
Soiurile de pomi și arbuști fructiferi, ce vor fi plantate în "Livada didactică", vor fi multiple, cu înflorire, creștere și coacere, în diverse perioade de timp ale anului, precum și cu fructe, care vor avea gust, arome, texturi și culori diferite, după cum urmează:

• Păr (Abate Fetel, Busuioacă galbenă, Busuioacă roșu, Conference, Jubileu, Packham's Triumph, Cure, Favorita lui Clapp, Triumf, Roșioara de Cluj, Untoasă Bosc, Untoasa de Geoagiu, Untoasa Hardy, Argessis, Monica, Napoca, Alexandre Lucas, Daciana, Williams, Contesa de Paris, Williams Roșu, Columnar Concorde);
• Măr (Aromat de vară, Clar Alb, Fuji, Generos, Jonagold, Mutsu, Parmen Auriu, Patul, Poinic, Red Love, Red Melba, Florina, Ionathan, Idared, Red Delicious, Golden Delicious, Granny Smith, Gala Must, Golden Reinders, columnar Arbat);
• Cais (Timpuriu de Arad, Carmela, Tudor, Dacia, Olimp, Viorica, Comandor, Prince Mart);
• Piersic (Baby Gold, Piersic de Vie Roșu, Cardinal, Amalia, Redhaven, Flacara, Filip cu fruct plat);
• Nectarin (Flavortop, Cora, Crimsongold, Romamer, Crina, Red Gold);
• Nuc (Miroslava, Negru, Sibisel);
• Migdal (Record de Teteny, Texas);
• Coacăz negru;
• Agriș Red Triumph si White;
• Vișin (Crișana, Debrecen, Columnar Erdely);
• Gutui (Aromate, Bereczki);
• Cireș (Germersdorf, Hedelfinger, Stella, Regina, Bigarreau, Burlat, Kordia, Amar, Early Lorry, Early Bigi);
• Prun (Hanita, Haganta, Jojo, Top Hit, Joganta, Silvia, Tuleu timpuriu, Centenar, Agent, Stanley, Anna Spath);
• Moșmon ( Nottingham).

"Livada didactică" vine, astfel, în sprijinul copiilor noștri și le va oferi acestora o incursiune interesantă în lumea plantelor și un mod plăcut și relaxant de învățare, prin explorarea și observarea directă a pomilor și arbuștilor fructiferi, din arealul țării noastre, pe perioada celor 4 anotimpuri.
Primăria Municipiului Ploiești intenționează ca prin acest proiect educațional să le ofere copiilor școala în aer liber, un loc care să inspire, să învețe și să îi conecteze pe cei tineri cu sine și natura, așa încât, pe viitor, aceștia să înțeleagă importanța mediului înconjurător și să își dorească să îl protejeze.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.