Bugetarii nu mai au liniște! Vor fi montorizați prin satelit. Toate mișcările, verificate la sânge

Publicat in Administratie 28 Ianuarie 2022 3437 ori
Google+ WhatsApp
Bugetarii nu mai au liniște! Vor fi montorizați prin satelit. Toate mișcările, verificate la sânge
Bugetarii nu mai au liniște! Vor fi montorizați prin satelit. Toate mișcările, verificate la sânge

Toate autovehiculele aflate în parcul auto al instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean Bihor vor fi monitorizate prin GPS cu ajutorul unei aplicații software.

Potrivit unui comunicat de presă, Consiliul Judeţean Bihor a aprobat miercuri un proiect de hotărâre pentru implementarea unui sistem de management al flotei auto la instituţiile din subordine şi la întreprinderile publice unde Consiliul Judeţean Bihor are calitatea de autoritate tutelară, scrie agerpres.ro.

Nicio mișcare greșită

Toate autoturismele vor fi atent monitorizate cu ajutorul unei aplicații care va funcționa mai ceva ca un big brother. Va monitoriza absolut tot, de la locație, kilometri parcurși sau uzură.

„Tehnologia de localizare automată prin GPS generează rapoarte pentru toate componentele parcului auto, cum ar fi: controlul activ al parcului auto, reducerea uzurii parcului auto; reducerea consumului de combustibil; verificarea şi optimizarea rutelor vehiculelor.

Aplicaţia software asigură diferite funcţionalităţi precum evidenţa maşinilor şi a utilizatorilor acestora, generează foile de parcurs, evidenţiază consumul de carburant, afişează grafic histogramă viteză, istoricul pornire/oprire motor, dar şi analizează conduita şoferului", se mai arată în comunicat.

Costurile aplicației urmează a fi stabilite

Consiliul Judeţean are în subordine opt instituţii publice, are calitatea de autoritate tutelară a Aeroportului Oradea şi este acţionar unic la Societatea de Pază şi Protecţie Bihor.

În funcţie de numărul de vehicule de la fiecare instituţie, vor fi stabilite costurile generate de folosirea aplicaţiei şi montarea sistemelor GPS. Cheltuielile vor fi suportate de fiecare instituţie sau întreprindere publică.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.