Raed Arafat, la Ploiesti: Medicii rezidenti vor face garzi in Unitatea Primiri-Urgente a Spitalului Judetean

Publicat in Administratie 19 Ianuarie 2022 1872 ori
Google+ WhatsApp
Raed Arafat, la Ploiesti: Medicii rezidenti vor face garzi in Unitatea Primiri-Urgente a Spitalului Judetean
Raed Arafat, la Ploiesti: Medicii rezidenti vor face garzi in Unitatea Primiri-Urgente a Spitalului Judetean

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, miercuri, la Ploieşti, că mai mulţi medici rezidenţi care sunt în ultimul an de pregătire vor începe să execute gărzi la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Ploieşti.

Arafat a efectuat o vizită de lucru în judeţul Prahova, în cadrul căreia a fost la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, staţia Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi sediul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.
Referindu-se la problema resursei umane pentru UPU, şeful DSU a arătat că au fost identificate soluţii pentru păstrarea maşinii de terapie intensivă mobilă funcţională 24 din 24 de ore.

"Am discutat problema resursei umane şi sunt soluţii care au fost identificate de noi recent. În primul rând, pentru păstrarea maşinii de terapie intensivă mobilă funcţională 24 din 24 de ore şi asigurarea personalului pentru UPU, soluţiile includ un număr de rezidenţi care originari sunt din Ploieşti, care se pregătesc acum în judeţul Bihor, o parte din ei în Bucureşti, şi care sunt în ultimul an de pregătire şi care vor începe să execute gărzi la nivelul Unităţii de Primiri Urgenţe Ploieşti şi pe maşina de terapie intensivă mobilă, să asigurăm să nu mai existe ture fără acoperire de medic", a afirmat Raed Arafat.

În context, secretarul de stat a arătat că o astfel de unitate de primiri urgenţe are nevoie de 3-4 medici pe tură.

"La acest moment (...) şi dacă vin 8-9 medici, tot nu este suficient. La astfel de unitate de primiri urgenţe într-un judeţ care are aproape 800.000 de locuitori (...), îţi trebuie 3-4 medici pe tură, de diferite niveluri de pregătire, nu neapărat medici primari toţi, dar specialişti, chiar şi rezidenţi să vină să îi ajute", a adăugat Raed Arafat.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.