Furnizorii de gaze si electricitate, in vizorul OPC Prahova. Engie si Electrica, amendate cu 20.000 lei, fiecare

Publicat in Administratie 14 Ianuarie 2022 1508 ori
Google+ WhatsApp
Furnizorii de gaze si electricitate, in vizorul OPC Prahova. Engie si Electrica, amendate cu 20.000 lei, fiecare
Furnizorii de gaze si electricitate, in vizorul OPC Prahova. Engie si Electrica, amendate cu 20.000 lei, fiecare

Comisarii CJPC Prahova au luat în vizor furnizorii de gaze şi electricitate. Amenzi uriaşe pentru facturile umflate.

S-a creat iesterie în toată ţara după ce oamenii s-au trezit cu facturi uriaşe la gaze şi electricitate. Dacă în cele mai multe cazuri situaţia este urmare a creşterilor de preţuri, au fost existat şi excepţii. Este vorba despre umflarea facturilor.

Un astfel de caz a fost sanţionat de către comisarii CJPC Prahova, în urma unei sesizări. Controlul a scos la iveală că plafonarea nu fusese aplicată.

Concret, clientului nu i se acordase plafonarea conform OUG118/2021 în factura lunii noiembrie pentru consumul de la 1 noiembrie 2021.

Engie România SA a fost sanctionat pentru încălcarea prevederilor legale ale OG 21/1992 rep art 9 cu 20000 lei. Operatorul economic a prezentat documente prin care plafonarea a fost acordata în factura din decembrie 2021 şi pentru luna noiemrie si pentru luna decembrie.

Controale au fost efectuate şi la operatorul economic Electrica Furnizare SA Sucursala Ploiești. S-au constatat deficienţe cu privire la emiterea şi transmiterea facturilor către consumatori, plafonarea și compensarea facturilor s-a realizat cu 11.01.2022. S-a aplicat o amenda în valoare de 20000 conform art 7 lit c lin 1 din Og21/1992. S-au dispus măsuri de remediere a deficienţelor.

Controalele vor continua la furnizorii de energie electrică si gaze, iar cercetarea reclamaţiilor se va face cu celeritate, avertizează comisarii CJPC Prahova.

În cazul în care comisarii constată abateri se vor dispune măsuri de recalculare a facturilor.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.