Viceprimarul Dan Nicodim: Anul acesta demaram mai multe proiecte din fonduri europene

Publicat in Administratie 11 Ianuarie 2022 Actualizat: 11 Ianuarie 2022 738 ori
Google+ WhatsApp
Viceprimarul Dan Nicodim: Anul acesta demaram mai multe proiecte din fonduri europene
Viceprimarul Dan Nicodim: Anul acesta demaram mai multe proiecte din fonduri europene

2022 urmează să aducă debutul unor proiecte europene consistente, contractate de administraţia Dobre si nefinalizate.

Insa, termenul limită pentru finalizarea lucrărilor - încă neîncepute - va fi 31 decembrie 2023. Asta înseamnă că rămân fix doi ani, fără câteva zile, pentru începerea unor proiecte precum cel de lărgire la patru benzi a ieşirii de la Podul Înalt, cu tot cu amenajarea unui terminal în zona depoului de troleibuze, cel de creare a unei noi artere între Gara de Vest şi Gara de Sud, cu tot cu modernizarea zonelor din faţa celor două gări, sau cel de amenajare a unui terminal multimodal lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă. Autorităţile ploieştene au amintit că toate aceste proiecte au fost întârziate de creşterea preţurilor la materialele de construcţii, ceea ce a făcut ca valorile aprobate iniţial să nu mai corespundă noilor realităţi, iar constructorii să refuze proiectele. Anul trecut a adus o ordonanţă de Guvern care a permis actualizarea preţurilor, dar a stabilit şi că diferenţa rezultată în plus va fi suportată de beneficiari. Autorităţile ploieştene vor să finalizeze în acest an noile licitaţii şi să lanseze lucrările şi încă mai speră ca Guvernul să acopere cumva şi costurile suplimentare ale acestor proiecte.

„Odată depăşite dificultăţile privind creşterea preţurilor la materialele de construcţii, anul acesta demarăm lucrările la mai multe proiecte din fonduri europene, pe lucrări de infrastructură, cum ar fi acea străpungere de la Gara de Vest la Gara de Sud, reabilitarea cartierelor Râfov, Pictor Rosenthal, a podurilor care duc spre Lukoil, reabilitarea străzii Cantacuzino, cu depoul de după Podul Înalt şi amenajarea în zona Găgeni a unui terminal intermodal modern", a afirmat viceprimarul Daniel Nicodim.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.