Indicatoarele rutiere revin in sarcina SGU Ploiesti

Publicat in Administratie 22 Decembrie 2021 690 ori
Google+ WhatsApp
Indicatoarele rutiere revin in sarcina SGU Ploiesti
Indicatoarele rutiere revin in sarcina SGU Ploiesti

În ianuarie 2021, Consiliul Local Ploieşti a decis să scoată din obiectul de activitate al SGU activităţile de realizare a marcajelor rutiere, montare de mobilier urban şi instalarea de indicatoare rutiere, invocând incapacitatea societăţii municipalităţii de a onora comenzile la timp, în special la prima categorie. La aproape un an distanţă, SGU urmează să primească înapoi o parte din aceste atribuţii.

Convocat miercuri în şedinţă, Consiliul Local Ploieşti urmează să dezbată un proiect de hotărâre privind completarea obiectului de activitate al SC Servicii de Gospodărire Urbană, societate comercială deţinută de municipalitate. Proiectul de hotărâre, iniţiat de cei doi consilieri locali care fac parte din Adunarea Generală a Acţionarilor la SGU, vizează includerea printre activităţile care pot fi prestate de societate a celor legate de furnizarea, montarea, demontarea şi recondiţionarea de elemente de semnalizare rutieră şi de mobilier stradal, precum şi de semnalizarea locurilor de parcare rezervate pentru persoanele cu dizabilităţi.

Noile activităţi propuse pentru portofoliul SGU


Dacă proiectul va fi aprobat de forul legislativ local, SGU Ploieşti se va putea ocupa, în plus faţă de activităţile actuale, şi de furnizarea, montarea, demontarea şi recondiţionarea de indicatoare rutiere, simple sau echipate cu lămpi cu led-uri, stâlpi de susţinere, panouri rutiere, stâlpi ornamentali reflectorizanţi, stâlpi metalici de delimitare a accesului, stâlpi flexibili de delimitare şi direcţionare, limitatoare de viteză, oglinzi stradale reglabile, parapeţi, separatoare de sens, bolarzi şi butoni reflectorizanţi.

Practic, societatea deţinută de municipalitate ar urma să primească înapoi o parte din activităţile pe care le pierduse la începutul lui 2021, când autorităţile reproşau o activitate deficitară. La momentul respectiv, cele mai multe reproşuri vizau partea de marcaje rutiere.

Deşi completarea obiectului de activitate urmează să fie dezbătută miercuri de Consiliul Local, conducerea societăţii s-a grăbit încă de marţi să anunţe public, pe pagina oficială de Facebook, că personalul societăţii "desfășoară lucrări de montare semne de circulație, în baza comenzilor venite din partea municipalității".

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.