Volosevici nu mai vrea ca SGU sa se ocupe de marcajele rutiere. "Ar fi mai ieftin si eficient daca s-ar ocupa o firma specializata"

Publicat in Administratie 19 Ianuarie 2021 475 ori
Google+ WhatsApp
Volosevici nu mai vrea ca SGU sa se ocupe de marcajele rutiere. "Ar fi mai ieftin si eficient daca s-ar ocupa o firma specializata"
Volosevici nu mai vrea ca SGU sa se ocupe de marcajele rutiere. "Ar fi mai ieftin si eficient daca s-ar ocupa o firma specializata"

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a anunţat că intenţionează ca activitatea de realizare a marcajelor rutiere, în prezent aflată în sarcina SGU, să fie încredinţată unei societăţi private, reclamând că SGU a demonstrat că nu poate face faţă, nici din punct de vedere al calităţii serviciului, nici al vitezei de reacţie.

Edilul a argumentat că "ar fi mai ieftin şi mai rapid" dacă serviciul ar fi încredinţat către o societate specializată, amintind de gafele făcute de SGU în trecut, la preluarea acestei activităţi, inclusiv pe Bulevardul Independenţei, dar şi de numărul mare de comenzi neonorate, de la reîmprospătarea marcajelor în dreptul trecerilor de pietoni şi până la trasarea locurilor de parcare.

"Tot acest domeniu este foarte important, pentru că, într-un final, înseamnă siguranţă", a punctat Andrei Volosevici.

"Îmi este foarte clar că nu funcţionează. Acest serviciu ar putea fi scos din nou la licitaţie, pentru că, din analizele pe care le avem, ar fi mult mai ieftin şi s-ar întâmpla mult mai repede. Am asistat cu toţii cum s-a dat cu trafaletul ca să amenajăm zona centrală pentru 1 Decembrie. Mi se pare inadmisibil. Avem experienţa trecutului, cu modul în care a fost trasat bulevardul. Şi mai avem o chestiune, dacă mergem în ritmul ăsta, probabil că în următorii doi ani de zile reuşim să facem marcajele în Ploieşti. Or nu se poate! Sunt oameni care sesizează, pe bună dreptate, că sunt treceri de pietoni nemarcate. E vorba de siguranţa oamenilor şi aici nu ne jucăm", a detaliat primarul municipiului Ploieşti.

După ce vechiul acord-cadru pentru marcaje şi indicatoare rutiere a expirat, municipalitatea ploieşteană a decis, în mandatul trecut, ca Servicii de Gospodărire Urbană, firmă deţinută integral de administraţia ploieşteană, să se ocupe de aceste activităţi, cu toate că, mai ales în prima perioadă, SGU a părut depăşită de situaţie. În continuare sunt întârzieri cu realizarea marcajelor, pe care multă lume le pune pe seama SGU, cu toate că au fost situaţii, în mandatul trecut, când Primăria a întârziat în mod deliberat comenzile, pentru a economisi bani, un bun exemplu fiind cu marcarealocurilor rezervate pentru persoane cu handicap, unde cererile depuse în 2018 şi 2019 au început să fie onorate abia în 2020.

Mai este şi o chestiune legată de costuri, SGU având tarife mai mari decât cele prestate de predecesori, în unele cazuri chiar şi duble, potrivit unor surse din Primăria Ploieşti.

Sursa Telegrama.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.