Primăria Ploieşti vrea fonduri europene pentru salvarea sistemului de termoficare

Publicat in Administratie Joi, 08:29 342 ori
Google+ WhatsApp
Primăria Ploieşti vrea fonduri europene pentru salvarea sistemului de termoficare
Primăria Ploieşti vrea fonduri europene pentru salvarea sistemului de termoficare

Ajuns într-un moment dificil din cauza uzurii accelerate şi a pierderilor înregistrate în special pe reţeaua primară de distribuţie, sistemul de termoficare din Ploieşti ar putea beneficia de o modernizare din fonduri europene. Autorităţile locale anunţă că pregătesc două proiecte pentru modernizarea a vreo 40 de kilometri de reţea şi unul pentru o staţie de cogenerare, la care se adaugă şi un proiect promis de Consiliul Judeţean, pentru înlocuirea unor arzătoare de la centrala termică din Brazi.

Adrian Dobre spune că s-au modificat prevederile din Programul Operaţional Infrastructură Mare, care până de curând prevedeau posibilitatea atragerii de fonduri europene pentru termoficare doar pentru un număr limitat de localităţi. Odată cu această modificare, Ploieştiul e eligibil, susţine actualul primar, pentru atragerea unor finanţări consistente. Intenţia este ca primul proiect să fie depus până la finele anului, iar în lunile următoare să vină şi al doilea. Primăria Ploieşti speră să deruleze, prin POIM, lucrări cu o valoare însumată de aproximativ 40 de milioane de euro, care ar putea duce la modernizarea a circa 40 de kilometri de reţea primară, din totalul de 63.

Separat, printr-un alt program, dar tot de la UE, Primăria Ploieşti visează la încă 12 milioane de euro, pentru construirea unei staţii de cogenerare a agentului termic, care ar urma să aibă o putere de 25 MW.

"Reţeaua primară este a Consiliului Judeţean, este singura problemă rămasă în discuţie. Sper că în scurt timp va veni o rezolvare, mai ales după schimbările care urmează la CJ, şi se va face iniţial un acord, iar apoi, până la semnarea contractului de finanţare, să se definitiveze situaţia transferului de proprietate", a declarat primarul Dobre, cu referire la proiectele de modernizare a reţelei de distribuţie a agentului termic. De altfel la reţeaua primară, adică la cea care aduce apa caldă de la CET până în oraş, sunt înregistrate cele mai mari probleme. În trecut - nu că acum ar sta lucrurile mai bine - reprezentanţii Veolia Energie, operatorul sistemului de termoficare, explicau pubic că au înregistrat pierderi foarte mari pe acest segment, ceea ce a adus, automat, şi pierderi financiare şi a ajuns să genereze şi creşterea tarifului.

sursa: Actualitatea Prahoveana

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.