Reîncep lucrările de extindere a Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Ploiești

Publicat in Administratie 26 Iunie 2020 518 ori
Google+ WhatsApp
Reîncep lucrările de extindere a Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Ploiești
Reîncep lucrările de extindere a Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Ploiești

După trei luni de întrerupere, cauzată de izbucnirea pandemiei de coronavirus, lucrările de realizare a extinderii și modernizării Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești vor fi reluate în scurt timp.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, investiția va continua, după ce, în luna martie, constructorul a fost nevoit să întrerupă ridicarea noii clădiri din cauza intrării în starea de urgență, continuată, mai apoi, cu starea de alertă. Pe de altă parte, lucrările au fost întrerupte și pentru că a fost nevoie de instituirea unor regulamente stricte de acces în incinta Unității de Primiri Urgențe și în Spitalul Județean de Urgență Ploiești.


Spre finalul anului trecut, au început lucrările de extindere, recompartimentare și dotare a Unității de Primiri Urgențe, un proiect cofinanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, la care contribuția Consiliului Județean este mai mare decât cea din fonduri europene – 12 milioane de lei din totalul de 18 milioane de lei fiind alocați de la bugetul județului.


La finalizarea lucrărilor, estimată în maximum un an și jumătate, Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Ploiești va avea o suprafață dublă, va fi modernizată și dotată cu aparatură nouă.


Actualul imobil al Urgențelor, de circa 1.250 de metri pătrați, va fi recompartimentat și modernizat, acestuia adăugându-i-se și noua clădire la care au început lucrările, cu o suprafață similară celei existente deja.
În prezent, Unitatea de Primiri Urgențe Ploiești funcționează într-o clădire construită în anul 2008 și este singura Unitate de Primiri Urgențe pe o rază de 60 km care asigură asistență medicală 24 de ore din 24. În prezent, capacitatea Secției de Primiri Urgențe nu mai corespunde condițiilor actuale, fiind identificate deficiențe privind condițiile și dotările secției.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.