CJ Prahova, proiect important dedicat copiilor ai caror parinti sunt plecati in strainatate

Publicat in Administratie 18 Iunie 2020 442 ori
Google+ WhatsApp
CJ Prahova, proiect important dedicat copiilor ai caror parinti sunt plecati in strainatate
CJ Prahova, proiect important dedicat copiilor ai caror parinti sunt plecati in strainatate

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova pregăteşte un proiect-pilot, în colaborare cu Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare din subordinea Primăriei Ploieşti, pentru atragerea unor fonduri consistente de la Uniunea Europeană şi sprijinirea câtorva zeci de copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Consiliul Judeţean Prahova şi-a dat acordul în şedinţa din această săptămână pentru demararea acestei colaborări şi depunerea cererii de finanţare, în cadrul unei axe din Programul Operațional Capital Uman dedicate reducerii şi prevenirii abandonuluj şcolar şi promovării accesului egal la învăţământ.

Denumit "Nu suntem singuri acasă!", proiectul-pilot ar putea să includă "activități de sprijin pentru stimularea participării la educație și la activitățile de consiliere a copiilor, precum si la activitățile recreative și de socializare, dezvoltarea de parteneriate între școli, autorități locale, instituții locale, ONG-uri și comunitate, precum și campanii de informare și conștientizare a parinților, persoanelor în grija cărora rămân copiii, specialiștilor, copiilor și publicului larg în ceea ce privește obligațiile legale care le revin părinților la plecarea din țară", conform documentaţiei care a însoţit proiectul de hotărâre votat de Consiliul Judeţean. în grupul ţintă intră copii cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani, iar un proiect mare, aşa cum doresc să iniţieze autorităţile din Prahova, trebuie să includă peste 90 de beneficiari şi poate avea o valoar de până la un milion de euro, cu o cotă de cofinanţare de 2% care îi revine solicitantului.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.