Veste buna! Asistenta de la Judetean confirmata initial cu COVID-19 a primit rezultat NEGATIV de la "Matei Bals"

Publicat in Administratie 26 Aprilie 2020 9025 ori
Google+ WhatsApp
Veste buna! Asistenta de la Judetean confirmata initial cu COVID-19 a primit rezultat NEGATIV de la "Matei Bals"
Veste buna! Asistenta de la Judetean confirmata initial cu COVID-19 a primit rezultat NEGATIV de la "Matei Bals"

Testul asistentei de la UPU, confirmată la prima testare cu rezultatul pozitiv Covid-19, a fost negativ după testarea realizată de Institutul Matei Balș. Testarea a fost realizată de două ori, conform metodologiei medicale specifice.

In prezent, singurul pacient depistat pozitiv cu Covid-19 este un angajat din personalul auxiliar, din cadrul registraturii unității. Ancheta epidemiologică va continua, iar instituțiile abilitate vor comunica toate informațiile pe acest subiect.

Presedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, ne-a declarat in exclusivitate:

"Având în vedere speculațiile și informațiile incerte, generatoare de îngrijorare, prezente în conținutul anumitor știri și afirmații din mediile de socializare, simt nevoia să fac și câteva precizări pentru ca dumneavoastră, prahovenii, să aveți la dispoziție informații cât mai clare.

Trebuie să aveți în vedere faptul că Spitalul Județean de Urgență Ploiești este dotat, dezinfectat și compartimentat pentru a evita apariția, dar și răspândirea COVID-19, precum și tratarea în siguranță a tuturor pacienților.

Testarea cadrelor medicale și a personalului auxiliar din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești va continua, prioritare fiind Unitatea de Primiri Urgențe, Secția de Boli Infecțioase și Secția Anestezie-Terapie Intensivă.

De asemenea, revin cu precizarea că nu am nicio legătură cu transferul bolnavilor infectați cu COVID-19 de la Brașov la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, decizie luată prin ordin militar de Comandantul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției. Vin cu rugămintea ca toate cadrele medicale să facă tot ce le stă în putere pentru a le salva viața celor doi pacienți brașoveni!

Va înțeleg îngrijorarea, dar vă rog ca, până la finalizarea anchetei epidemiologice, să nu trageți concluzii greșite pentru că informațiile corecte vin de la sursele sigure, respectiv de pe site-urile sau din comunicările oficiale ale instituțiilor abilitate, adică de la Direcția de Sănătate Publică Prahova, Ministerul Sănătății sau Consiliul Județean Prahova.", a spus Toader.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.