Ce ai facut, Dobre?! Primaria Ploiesti a platit aproape 8 milioane de lei unei firme, fara sa existe viza de legalitate

Publicat in Administratie 10 Ianuarie 2020 1592 ori
Google+ WhatsApp
Ce ai facut, Dobre?! Primaria Ploiesti a platit aproape 8 milioane de lei unei firme, fara sa existe viza de legalitate
Ce ai facut, Dobre?! Primaria Ploiesti a platit aproape 8 milioane de lei unei firme, fara sa existe viza de legalitate

Si asta nu ar fi singura problema. De mentionat este si faptul ca banii au fost platiti pentru proiectele întocmite la investițiile derulate pe fonduri europene. Curiosi sa aflati cati bani europenii a atras primarul Adrian Dobre pentru Ploiesti? ZERO!

Surse din Primăria Ploiești susțin că mai multe persoane cu funcții de conducere din departamentul financiar al instituției au refuzat să-și asume responsabilitatea pentru plata facturilor respective.

Aceste facturi provin în special de la firma de consultanță Intergroup, pentru proiectele întocmite la investițiile derulate pe fonduri europene.

Interesant este faptul că, deși avea posibilitatea de a-și asuma responsabilitatea efectuării plăților în lipsa vizei CFP, primarul Adrian Dobre nu a făcut acest lucru.

Potrivit legislației în vigoare, controlul financiar preventiv are drept scop identificarea proiectelor de operaţiuni care nu respectă condiţiile de legalitate şi regularitate şi/sau, după caz, de încadrare în limitele şi destinaţia creditelor bugetare şi de angajament şi prin a căror efectuare s-ar prejudicia patrimoniul public şi/sau fondurile publice.

Contractul Primăriei Ploiești cu firma de consultanță Intergroup a devenit foarte des motiv de scandal în Consiliul Local Ploiești. Luna trecută, aleșii locali PSD l-au acuzat pe primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, că a prelungit, prin acte adiționale, contractul cu societatea de consultanță.

În plus, o grădiniță pentru care Primăria Ploiești plătea inițial 2% a ajuns să coste bugetul local 92%, informeaza www.observatorulph.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.