8 autobuze diesel noi vor ajunge zilele viitoare în Ploieşti

Publicat in Administratie 07 Decembrie 2019 1018 ori
Google+ WhatsApp
8 autobuze diesel noi vor ajunge zilele viitoare în Ploieşti
8 autobuze diesel noi vor ajunge zilele viitoare în Ploieşti

După ce a adus 10 bucăţi în 2018, Primăria Ploieşti urmează să primească zilele acestea 8 autobuze noi, iar în 2020 plănuieşte să mai cumpere încă 12, dintr-un total de 50 de mijloace de transport în comun incluse într-un acord-cadru semnat anul trecut.

Sursa de finanţare, pentru cele opt autobuze care vor sosi la mijlocul lunii decembrie, este asigurată din împrumutul bancar luat de municipalitate de la EximBank acum câţiva ani, după ce în toamnă a fost modificată lista obiectivelor finanţabile din acest credit, aici fiind trecută, conform deciziei Consiliului Local, o sumă de aproape 7,3 milioane de lei pentru achiziţia de mijloace de transport în comun.

Toate sunt autobuze diesel noi, model Euro Bus Diamond de la BMC, produse la fabrica din Ciorogârla.

Din 50 rămân 30?

Acordul-cadru semnat de Primăria Ploieşti cu producătorul prevdea achiziţia, la comanda municipalităţii, a 50 de bucăţi. Imediat după semnarea contractului, spre finalul lui 2018, administraţia locală a comandat primul lot, de 10 autobuze, însă bugetul sărac din acest an lăsa puţine şanse pentru o nouă achiziţie. În cele din urmă, tot spre finalul anului, Primăria a găsit soluţia creditului, alegând să renunţe la alte obiective de pe lista iniţială de investiţii, ca să aibă bani pentru încă opt bucăţi. Primarul Adrian Dobre a declarat vineri, pentru "Telegrama", că îşi doreşte ca parcul auto al TCE să fie completat şi anul viitor, cu încă 12 bucăţi. Asta ar duce numărul total de autobuze noi aduse în ultimii ani în Ploieşti la 30, însă prognozele sunt mai puţin optimiste pentru restul de 20 de bucăţi.

"Încă opt autobuze noi vor sosi în Ploieşti zilele viitoare. Intenţia este ca pentru anul viitor să bugetez achiziţia altor 12 bucăţi, astfel încât numărul total de autobuze noi aduse să ajungă la 30, din proiecţia de 50. Acordul-cadru este o promisiune, există o cantitate minimă şi una maximă", a declarat primarul Ploieştiului pentru Telegrama, întrebat dacă există varianta să nu fie achiziţionate toate cele 50 de autobuze licitate iniţial.

Pe pagina de Facebook "TransPloiesti", împătimiţii de transport public au publicat şi mai multe fotografii cu modelele pregătite pentru municipiu la fabrica din Ciorogârla, anunţând că acestea sunt gata de livrare şi că, odată cu această nouă achiziţie, mai multe dintre autobuzele IKARUS, printre cele mai vechi din parcul auto al TCE, vor fi scoase din uz. "Posibil să mai rămână doar câteva până în primăvară, cand vor sosi alte 12 EuroBus Diamond", e optimist cel care a postat.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.