Consiliul Judeţean caută proiectant şi constructor pentru modernizarea ambulatoriului integrat al Spitalului Judetean

Publicat in Administratie 21 Noiembrie 2019 477 ori
Google+ WhatsApp
Consiliul Judeţean caută proiectant şi constructor pentru modernizarea ambulatoriului integrat al Spitalului Judetean
Consiliul Judeţean caută proiectant şi constructor pentru modernizarea ambulatoriului integrat al Spitalului Judetean

După semnarea contractului de finanțare europeană a modernizării și dotării ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Consiliul Județean Prahova a lansat procedura de atribuire pentru proiectarea tehnică și pentru execuția lucrărilor la acest obiectiv, valoarea totală fiind estimată la circa 8,64 milioane de lei fără TVA.
Este o lucrare care vine să completeze proiectele anterior demarate sau finalizate deja de către Consiliul Județean Prahova la cel mai mare spital prahovean, aflat în administrarea autorității județene: modernizarea tuturor secțiilor existente în locația Nord și extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe, precum și dotarea cu aparatură medicală de ultimă generație.


La începutul lunii noiembrie, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, și fostul ministru al Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, au parafat contractul de finanțare a reabilitării, modernizării și dotării Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.


Pentru că tratamentul bolnavilor în sistem ambulator este una dintre posibilitățile de acordare a îngrijirilor medicale, fără ca pacientul să aibă nevoie de internare în spital, Consiliul Județean Prahova a promovat și acest proiect destinat îmbunătățirii condițiilor de asigurare a serviciilor medicale la cabinetele medicilor specialiști.


De altfel, șeful administrației județene, Bogdan Toader, a declarat, după semnarea contractului de finanțare din fonduri europene, că, prin modernizarea acestor spații și prin dotările performante vor fi evitate tensiunile generate de aglomerație sau de timpii de așteptare din zona urgențelor, unde mulți bolnavi ajung fără să fi apelat anterior, așa cum este normal, la consultații de specialitate în sistem ambulator.


În spațiile unde își desfășoară activitatea ambulatoriul de specialitate au fost efectuate doar reparații curente, de-a lungul timpului, respectiv de la construirea spitalului, în urmă cu aproximativ 50 de ani.
În prezent, activitatea medicală a cabinetelor din cadrul ambulatoriului se desfășoară în spații inadecvate, subdimensionate, fiind nevoie de modernizarea și dotarea ambulatoriului.

Proiectul pentru reabilitarea și modernizarea ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Ploiești vizează și dotarea cu aparatură medicală performantă, iar valoarea totală a contractului semnat este de 11.093.302,17 lei inclusiv TVA, din care contribuția Consiliului Județean, în calitate de solicitant al finanțării, este de 214.015,01 lei inclusiv
TVA.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.