Şefii secţiilor de votare pentru alegerile prezidenţiale vor primi 1520 de lei pentru 8 zile de activitate

Publicat in Administratie 11 Octombrie 2019 1444 ori
Google+ WhatsApp
Şefii secţiilor de votare pentru alegerile prezidenţiale vor primi 1520 de lei pentru 8 zile de activitate
Şefii secţiilor de votare pentru alegerile prezidenţiale vor primi 1520 de lei pentru 8 zile de activitate

Președinții secțiilor de votare organizate la nivelul întregii țări pentru alegerea președintelui României (care se va desfășura, în țară, în zilele de 10 noiembrie – primul tur de scrutin și, respectiv 24 noiembrie – al doilea tur de scrutin) și locțiitorii acestora vor primi o indemnizație de 1520 de lei pentru activitatea desfășurată în cele opt zile de implicare în procesul electoral.


Astfel, fiecare zi de activitate va fi remunerată cu 190 de lei, atât președinții, cât și locțiitorii acestora fiind membri ai Corpului experților electorali. Pentru indemnizațiile acordate se reține numai impozitul pe venit.


Pe de altă parte, potrivit Autorității Electorale Permanente, până cel mai târziu la data de 27 octombrie 2019, AEP va desemna, prin tragere la sorți, președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora, urmând ca experții electorali să intre automat în procedura tragerii la sorți, fără alte formalități de îndeplinit de către aceștia.


Dacă există cazuri în care persoanele trase la sorți nu pot îndeplini funcția de președinte al biroului electoral al unei secții de votare sau funcția de locțiitor al acestuia, acestea au obligația să solicite în scris Autorității Electorale Permanente suspendarea din Corpul experților electorali pe durata alegerilor, cel mai târziu cu 30 de zile înaintea zilei alegerilor.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.