Consiliul Judeţean Prahova construieşte un nou pod peste pârâul Bertea, în satul Lutu Rosu

Publicat in Administratie 27 Septembrie 2019 607 ori
Google+ WhatsApp
Consiliul Judeţean Prahova construieşte un nou pod peste pârâul Bertea, în satul Lutu Rosu
Consiliul Judeţean Prahova construieşte un nou pod peste pârâul Bertea, în satul Lutu Rosu

Locuitorii comunei Bertea au trecut, de-a lungul timpului, prin mari încercări din cauza vitregiilor naturii. Inundațiile, viiturile, alunecările de teren au lăsat în urmă, de fiecare dată, probleme mari în gospodăriile oamenilor, dar și în infrastructura rutieră, administrată fie de autoritatea locală, fie de Consiliul Județean Prahova.


Unul dintre drumurile județene rupte din loc în loc din cauza viiturilor sau a alunecărilor de teren este 101T, refăcut de fiecare dată când au apărut probleme din cauze naturale.


Administratorul drumului, Consiliul Județean Prahova, a demarat procedura de achiziție a proiectării și execuției lucrărilor de construire a unui nou pod peste pârâul Bertea, dat fiind că, în urma expertizei tehnice efectuate la structura existentă, s-a ajuns la concluzia că respectiva cale de acces către 10 gospodării din Lutu Roșu nu mai poate fi refăcută.


În ultimii ani, fenomenele meteorologice produse în zonă și scurgerile de pe versanți au produs viituri foarte puternice pe pârâul Bertea, care au antrenat în cursul lor crengi, rădăcini de copaci și chiar pomi întregi, erodând astfel picioarele podului existent, ducând – în urma ploilor din lunile mai și iunie ale acestui an – la accentuarea problemelor.
Dat fiind faptul că locuitorii din cele 10 gospodării de dincolo de podul aflat în pericol de prăbușire sunt nevoiți să meargă prin albia secată acum a pârâului Bertea, s-a ajuns la concluzia că soluția cea mai bună este aceea de a se construi un nou pod și să fie reamenajate apărările de maluri atât în amonte, cât și în aval de zona afectată de viiturile repetate.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.