CJ Prahova a impartit bani la Primãriile din judet. 28,5 milioane de lei, pentru proiecte de dezvoltare locala

Publicat in Administratie 26 Septembrie 2019 1978 ori
Google+ WhatsApp
CJ Prahova a impartit bani la Primãriile din judet. 28,5 milioane de lei, pentru proiecte de dezvoltare locala
CJ Prahova a impartit bani la Primãriile din judet. 28,5 milioane de lei, pentru proiecte de dezvoltare locala

Consiliul Judeţean a adoptat o hotărâre privind repartizarea unei sume de 28.492.000 de lei pentru 101 dintre cele 104 primării din Prahova, bani care vor fi daţi pentru susţinerea programelor de dezvoltare locale sau pentru susţinerea cheltuielilor de funcţionare, în contextul în care multe unităţi administrative riscau să rămână fără bani în ultimul trimestru al anului. După două rectificări "sărace" ale bugetului de stat, repartizarea de fonduri făcută acum de Consiliul Judeţean ajută unele primării, însă pentru multe nu ajută prea tare, în contextul în care vorbim şi de alocări de ordinul câtorva zeci de mii de lei, care abia dacă acoperă plata câtorva salarii.

În vară, o mult aşteptată hotărâre de Guvern pentru alocarea unor fonduri suplimentare către primării s-a dovedit o dezamăgire profundă, în contextul în care au existat multe localităţi din Prahova care, deşi au avut veniturile reduse la început de an, s-au trezit că ajutoare de ordinul câtorva mii de lei. O a doua rectificare a fost anunţată săptămâna trecută, ceva mai consistentă, însă tot sub aşteptările primarilor, aşa că atenţia multora s-a îndreptat către Consiliul Judeţean Prahova, care a promis la rândul său o alocare de fonduri din bugetul propriu. Aceasta a fost aprobată luni şi repartizează în teritoriu aproape 28,5 milioane de lei. Trei primării, la Brazi, Ariceştii Rahtivani şi Floreşti, considerate suficient de înstărite ca să se descurce din surse proprii, n-au primit niciun ban, în timp ce Ploieştiul a beneficiat de cea mai mare sumă, 10 milioane de lei, promisă încă din primăvară pentru susţinerea subvenţiei la încălzirea apartamentelor. Rămâne, astfel, un buget de 18,5 milioane, împărţit către celelalte 100 de unităţi administrativ-teritoriale din Prahova, ceea ce se traduce printr-o medie de 185.000 de lei de primărie. Evident, unele localităţi rămân sub această medie, cu alocări de 55.000, 65.000 sau 73.000 de lei.

Excluzând Ploieştiul, cele mai mari alocări bugetare făcute acum de Consiliul Judeţean Prahova merg către Băicoi, Breaza şi Vălenii de Munte, fiecare cu câte 500.000 de lei primiţi. Mai departe, oraşele Buşteni, Comarnic şi Boldeşti-Scăeni şi comuna Valea Călugărească primesc câte 400.000 de lei, coincidenţă sau nu, toate patru conduse de primari PSD.

La polul opus, cele mai mici alocări de la bugetul judeţului merg către localităţile Tătaru (55.000 de lei), Provişa de Jos (65.500 de lei), Ariceştii Zeletin (73.700 de lei), Bertea (73.700 de lei), Berceni (73.800 de lei) şi Bătrâni (79.500 de lei), asta în mediul rural, în timp ce la nivelul oraşelor cele mai mici sume au fost repartizate la Azuga (76.500 de lei) şi Slănic (87.800 de lei).

sursa: www.telegrama.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.