SGU Ploiesti se va ocupa de montarea indicatoarelor rutiere si efectuarea marcajelor

Publicat in Administratie 05 Septembrie 2019 348 ori
Google+ WhatsApp
SGU Ploiesti se va ocupa de montarea indicatoarelor rutiere si efectuarea marcajelor
SGU Ploiesti se va ocupa de montarea indicatoarelor rutiere si efectuarea marcajelor

După expirarea contractului cu fosta firmă care se ocupa de indicatoare şi mobilier stradal şi de marcaje rutiere, autorităţile ploieştene intenţionează ca SGU, firma municipalităţii, să preia aceste activităţi. Primul pas a fost făcut, prin suplimentarea obiectelor de activitate, iar acum se pregătesc modificarea contractului de delegare şi aprobarea viitoarelor tarife. Pentru realizarea unui indicator, spre exemplu, SGU ar urma să perceapă între 50 şi aproape 900 de lei, în funcţie de dimensiuni, ajungând până la aproape 4.300 de lei în cazul indicatoarelor prevăzute cu lămpi led şi nu mai puţin de 17.255 de lei în cazul consolelor amplasate deasupra părţii carosabile.

Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti a realizat documentaţia cu propunerile de tarife, aceasta stând la baza unui proiect de hotărâre a Consiliului Local, publicat recent pe pagina de internet a Primăriei. Conform acestui proiect - care stă cel puţin 30 de zile pe site, pentru aşa-zisa dezbatere publică, înainte de a intra la vot în forul legislativ - SGU va avea tarife pentru realizarea de indicatoare rutiere, panouri de orientare, stâlpi de susţinere, mobilier stradal, tarife pentru montarea şi demontarea acestora, cât şi pentru realizarea mai multor tipuri de marcaje rutiere. Publicarea proiectului face parte dintr-un plan mai amplu de măsuri al autorităţilor ploieştene, care intenţionează să cedeze aceste activităţi către SGU, prin modificarea contractului de delegare existent, după mai mulţi ani în care serviciile au fost externalizate iar operatorii au fost selectaţi prin licitaţii publice.

În cazul realizării de indicatoare, cel mai mic tarif, cu tot cu TVA, ajunge la aproape 50 de lei, pentru un indicator dreptunghiular, prevăzut cu folie reflectorizantă, cu dimensiunile de 45x20 centimetri. De aici, preţurile urcă, spre exemplu, la 77 de lei în cazul indicatoarelor triunghiulare de avertizare, 98 de lei pentru indicatoarele de formă circulară, aproape 137 de lei pentru un "STOP", ajungând la 4.284 de lei în cazul indicatoarelor pentru trecerile de pietoni care sunt dotate şi cu lămpi de avertizare. De departe cel mai mare tarif la această categorie e propus pentru realizarea de structuri metalice zincate tip consolă, 17.255 de lei cu tot cu TVA pe bucată. La acestea se adaugă tarifele pentru montare, care variază, din nou, în funcţie de dimensiuni, între 54,7 lei şi aproape 4.480 de lei. Acest ultim tarif este, evident, tot pentru console, incluzând montajul cu tot cu realizarea armăturii şi fundaţiei în beton. Şi pentru indicatoarele echipate cu led-uri este un tarif măricel, de 802 lei. În cazul demontării, lucrurile sunt mult mai simple, cu o valoare de 75,5 lei trecută aproape la toate rubricile, cu mici excepţii, la demontarea unor panouri de orientare mai mari (147,5 lei) şi deja previzibilele indicatoare cu lămpi (284,3 lei) şi console (568).

În cazul mobilierului stradal, tarifele sunt, la fel, împărţite pe trei categorii, pentru procurare, montare şi demontare, variind între 38,2 lei şi 571,2 lei, ultimul preţ fiind propus pentru o bucată de gard din metal menit să fie amplasat pentru dirijarea pietonilor.

La marcaje rutiere, SGU cere 31,9 lei pe metru pătrat pentru un aşa-zis marcaj convenţional, 95,6 pentru diverse marcaje transversale, 131 pentru termoplastic şi puţin peste 295 de lei pentru ceea ce în proiectul de hotărâre este denumit "marcaj rutier performant".

sursa: www.telegrama.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office