O, ne iertati! Primaria Ploiesti ne contrazice, dupa articolul "La Băicoi va fi modernizat tot sistemul stradal, cu LED, pe fonduri europene. La Ploiești, primarul ZERO doarme”

Publicat in Administratie 21 August 2019 1187 ori
Google+ WhatsApp
O, ne iertati! Primaria Ploiesti ne contrazice, dupa articolul "La Băicoi va fi modernizat tot sistemul stradal, cu LED, pe fonduri europene. La Ploiești, primarul ZERO doarme”
O, ne iertati! Primaria Ploiesti ne contrazice, dupa articolul "La Băicoi va fi modernizat tot sistemul stradal, cu LED, pe fonduri europene. La Ploiești, primarul ZERO doarme”

In urma publicarii articolului La Băicoi va fi modernizat tot sistemul stradal, cu LED, pe fonduri europene. La Ploiești, primarul ZERO doarme”, Primaria Ploiesti a transmis un drept la replica prin care informeaza cetatenii ca urmeaza sa fie implementat si in orasul nostru sistem de iluminat cu LED. Nu va speriati, vorbim despre traseul tramvaielor 101 si 102, iar proiectul se afla in faza de PRECONTRACTARE. Adica mai avem de asteptat.

Ne iertati, domnule primar, ca ne-am permis sa va criticam! Noi consideram ca aceste pre-proiecte nu inseamna nimic in conditiile in care sunteti la final de mandat, iar promisiunile din campanie vizau proiecte cu adevarat marete pentru Ploiesti.

Drept la replica:

Având în vedere materialul prezentat pe pagina de internet http://ph-online.ro/, intitulat ”La Băicoi va fi modernizat tot sistemul stradal, cu LED, pe fonduri europene. La Ploiești, primarul ZERO doarme”, facem următoarele precizări:

Prin adresa nr. 249/ 20.08.2019, Serviciul Proiecte cu Finanțare Internațională, din cadrul Direcției Relații Internaționale a Primăriei Ploiești, comunică următoarele:

  • Municipiul Ploiești a depus, spre finanțare, din fonduri europene, prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3, două proiecte:

-          Eficientizare consumuri energetice în Municipiul Ploiești – sistem iluminat public traseu tramvai 101 – bd. Republicii – str. Gheorghe Doja – str. George Coșbuc – str. Ștefan Greceanu – str. Nicolae Bălcescu – str. Ștefan cel Mare – str. Democrației – Gara de Sud;

-          Eficientizare consumuri energetice în Municipiul Ploiești – sistem iluminat public traseu tramvai 102 – str. Găgeni – șos. Nordului - șos. Vestului – str. Libertății (Gara de Vest).

 

Proiectele au fost aprobate, fiind în faza de precontractare.

Pentru ambele proiecte vor fi implementate următoarele măsuri specifice:

 

- Modernizarea iluminatului public, aferent căilor de circulație ale liniilor de tramvai 101 si 102, prin înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu aparate de iluminat cu LED, performante, având integrate capabilități de conectivitate și comunicare. Se va avea în vedere și rezolvarea situațiilor de conflict rutier – din punct de vedere luminos (intersecții, treceri de pietoni, sensuri giratorii, etc) astfel încât să se respecte valorile prevăzute de standardul SREN 13201. Noul sistem de iluminat va respecta prevederile SR EN 13201:2016;

- Înlocuirea corpurilor de iluminat în toate stațiile de așteptare pentru călători, prin soluții bazate pe LED;

- Implementarea unui sistem de telegestiune a iluminatului bazat pe Open Source Data, cu furnizare de API și facilități de optimizare a consumului energetic, prin care să se monitorizeze și să se controleze individual, și pe grupuri, funcționarea punctelor luminoase, precum și a cutiilor electrice ce deservesc instalația;

- Montarea de panouri fotovoltaice ce vor deservi corpurile de iluminat din stațiile de așteptare pentru călători;

- Reîntregirea și extinderea sistemului de iluminat cu tehnologie LED si montarea de stâlpi noi, pentru acoperirea zonelor fără iluminat public, în special a căilor de circulație pietonală, conform SR EN 13201:2016.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.