Primăria Păuleşti a decis reluarea lucrărilor la blocurile ANL

Publicat in Administratie 07 August 2019 302 ori
Google+ WhatsApp
Primăria Păuleşti a decis reluarea lucrărilor la blocurile ANL
Primăria Păuleşti a decis reluarea lucrărilor la blocurile ANL

Ţinând pasul dezvoltării comunei, conducerea Primăriei Păuleşti a considerat că domeniul investiţiilor trebuie susţinut şi în ceea ce priveşte extinderea ansamblurilor de locuinţe.

Astfel, autorităţile locale au decis reluarea lucrărilor la blocurile ANL din satul Păuleşti, sistate în urmă cu ceva ani.

Potrivit unui anunţ apărut în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, este vorba despre proiectul “Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii”, ce totalizează 22 de unităţi locative. În fapt, este vorba despre finalizarea unei investiţii ce constă în construirea unui ansamblu de două blocuri, care sunt identice, fiecare cu câte 11 apartamente, în regim S+P+3E+ E4 retras.

Potrivit anunţului din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, termenul limită pentru primirea ofertelor ce vizează finalizarea lucrărilor la blocurile menţionate a fost ieri, tot ieri fiind programată şi deschiderea documentaţiilor depuse.

Potrivit informaţiilor tehnice care se regăsesc în caietul de sarcini aferent documentaţiei, proiectul menţionat a fost elaborat având la bază atât dorinţa beneficiarului acestei investiţii – Primăria Păuleşti, precum şi proiectul de arhitectură.

Astfel, în ceea ce priveşte soluţiile tehnice, constructorul va trebui să respecte cerinţele ce vizează rezistenţa mecanică şi stabilitatea, securitatea la incendiu, siguranţa în exploatare, protecţia împotriva zgomotului, economie de energie şi izolare termică. În ceea ce priveşte alimentarea cu energie termică, aceasta este prevăzută a fi din sursă proprie, care va asigura independenţa în exploatare a imobilului, respectiv centrală termică alimentată cu combustibil gazos, care va fi amplasată într-o cameră special amenajată, la parter.

S-a făcut menţiunea că agentul termic necesar preparării apei calde menajere va fi fie prin intermediul centralei termice, fie cu ajutorul panourilor solare. Panourile solare vor fi montate pe acoperişurile blocurilor, iar amplasarea acestora vizează, aşa cum se menţionează în documentaţia tehnică, folosirea tehnologiei cu cea mai mare eficienţă în colectarea radiaţiei solare şi transformarea ei în căldură.

Mai mult, aceste panouri solare vor fi operaţionale pe toată perioada anului, putând fi montate în paralel cu centrala termică, substituind-o cu 15-30% iarna, şi mergând până la 100% vara, pentru furnizarea apei calde menajere. În acest context, s-a făcut precizarea că la fiecare apartament vor fi amplasate contoare individuale de gaze, inclusiv pentru centrala termică a blocului.

În ceea ce priveşte materialele folosite pentru finalizarea celor două blocuri ANL cu 22 de apartamente, cu destinaţia de închiriere, acestea vor fi în conformitate cu reglementările româneşti, iar cele importate vor trebui să aibă certificate de omologare din partea autorităţilor din ţara noastră, urmând să fie prezentate beneficiarului, adică Primăriei Păuleşti, înainte de montaj.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office