Finanțare europeană pentru o grădiniță in comuna Starchiojd

Publicat in Administratie 02 August 2019 498 ori
Google+ WhatsApp
Finanțare europeană pentru o grădiniță in comuna Starchiojd
Finanțare europeană pentru o grădiniță in comuna Starchiojd

Ieri, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului „Desființare grădiniță și anexă și construire grădiniță două grupe sat Starchiojd, comuna Starchiojd, județul Prahova”.

 


Primăria Comunei Starchiojd are calitatea de beneficiar de finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (Regio), iar prin această inițiativă, administrația locală își propune să asigure o ofertă educațională adecvată și de calitate la nivelul învățământului preșcolar pentru toți copiii din comuna Starchiojd, inclusiv pentru cei cu risc crescut de părăsire timpurie a școlii.
Pentru a atinge acest obiectiv, se propune desființarea clădirii nefuncționale și construirea pe același amplasament a unei noi grădinițe.
Pe această cale, infrastructura educațională existentă va fi îmbunătățită, fapt ce va contribui la creșterea ponderii populației cu studii medii, precum și la dezvoltarea durabilă a comunei.
Proiectul are o durată de implementare de 57 de luni, până la data de 31 ianuarie 2022, derulând investiții a căror valoare totală este de 2.389.695,29 lei. Din aceștia, peste 1,1 milioane de lei provin din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, peste 177.000 de lei este alocația din bugetul de stat, în timp ce cofinanțarea beneficiarului este de circa 27.000 de lei.
În prezent, în regiunea Sud Muntenia au fost depuse 1.171 de proiecte, prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile de peste 7,9 miliarde de lei. Dintre acestea, 304 aplicații, cu o valoare solicitată de peste două miliarde de lei, au fost depuse de solicitanții din județul Prahova.
La nivelul Axei 10 sunt depuse spre finanțare 23 de proiecte prin care sunt solicitate fonduri cu o valoare de peste 170 de milioane de lei.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office