Se extinde Spitalul Judetean din Ploiesti. CJ preia un teren de la Primărie, pentru noul acces al ambulanţelor

Publicat in Administratie 28 Iulie 2019 507 ori
Google+ WhatsApp
Se extinde Spitalul Judetean din Ploiesti. CJ preia un teren de la Primărie, pentru noul acces al ambulanţelor
Se extinde Spitalul Judetean din Ploiesti. CJ preia un teren de la Primărie, pentru noul acces al ambulanţelor

În cadrul proiectului de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean, Consiliul Judeţean Prahova urmează să preia un teren de peste 400 de metri pătraţi de la Primăria Ploieşti, situat în faţa unităţii medicale, pentru modificarea accesului ambulaneţelor. Preluarea terenului a fost aprobată vineri de consilierii judeţeni şi vine în contextul unui amplu proiect european de extindere şi modernizare a UPU, declarat eligibil pentru primirea finanţării.

Vineri, în şedinţa CJ Prahova, consilierii au aprobat, cu unanimitate de voturi, preluarea terenului de 425 de metri pătraţi, din patrimoniul municipalităţii. În expunerea de motive care a însoţit proiectul de hotărâre, autorităţile au explicat că actuala clădire a UPU nu poate asigura circuitele necesare pentru un act medical de calitate.

"Spitalul Județean de Urgență Ploiești este cea mai mare și mai importanta unitate medicală din județul Prahova, prin care trec, anual, pâna la 68.000 de pacienți, acest numar fiind în creștere, conform statisticilor. Spitalul este zilnic supraaglomerat deoarece este singurul spital pe o raza de 60 de km care asigura asistență medicala 24 ore din 24, cu linie de gardă continuă pentru investigații de laborator și imagistică. Peste 97% din cazurile care ajung aici provin din Prahova, însa în cadrul spitalului sunt tratați și bolnavi proveniți din Dâmbovița, Buzău, București și Ialomița. 69% din cazuri sunt urgențe, fie că este vorba de internări în secții chirurgicale, fie că este vorba de internări în secții medicale. Industria puternică din județ face ca spitalul să fie solicitat foarte des pentru accidente de muncă, iar apropierea de DN 1 face ca aici să ajungă foarte des victime din accidente de circulație. Având în vedere că Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești funcționează într-o clădire construită în anul 2008, care nu este în masură să asigure circuitele funcționale corecte ale activității medicale de urgență, este necesară solicitarea trecerii terenului în suprafață de 425 mp, din domeniul public al municipiului Ploiești în domeniul public al judeţului Prahova. Această suprafață de teren este necesară pentru construirea unui acces pentru salvări în Unitatea de Primiri Urgențe, care va face parte integrată din clădirea Unitatea de Primiri Urgențe", se arată în documentaţia semnată de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader.

sursa: www.telegrama.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office