Primarii mai au de așteptat banii de la bugetul de stat! Guvernul AMÂNĂ rectificarea anunțată pentru 31 iulie

Publicat in Administratie 25 Iulie 2019 282 ori
Google+ WhatsApp
Primarii mai au de așteptat banii de la bugetul de stat! Guvernul AMÂNĂ rectificarea anunțată pentru 31 iulie
Primarii mai au de așteptat banii de la bugetul de stat! Guvernul AMÂNĂ rectificarea anunțată pentru 31 iulie

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat joi că rectificarea bugetară nu va mai avea loc pe 31 iulie, data vehiculată până acum de Guvern, ci va fi amânată, cel mai probabil cu o săptămână.

"Mai sunt câteva lucruri de încheiat. Aprobarea ei în Guvern ţine de pasul de trecut cu CSAT. Va fi săptămâna viitoare CSAT, ceea ce înseamnă că rectificarea nu va avea loc la 31 iulie, pentru că sunt mai mulţi paşi de parcurs: CSAT, Consiliul Fiscal, CES, şi atunci probabil că 31 iulie nu mai rămâne o dată fezabilă pentru rectificare. Poate următoarea săptămână", a arătat ministrul Finanţelor, citat de Agerpres.

Proiectul ar putea fi publicat spre dezbatere publică luni, a mai spus Teodorovici, care a menționat fiecare ministru va trebui să prezinte în mod public situaţia. "Nu vine ministrul Finanţelor să facă prezentarea pe fiecare minister în parte. Eu pot să vă prezint elementele macro şi fiecare ministru îşi prezintă situaţia, ce are de făcut până la final de an, tocmai pentru a putea să vă răspundă la toate elementele de ordin tehnic", a susţinut Teodorovici.

Cu privire la amenințarea lansată de președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, care a afirmat că miniştrii săi nu au fost chemaţi să se discute rectificarea şi s-ar putea să nu o aprobe, şeful Finanţelor a răspuns: "Se alintă colegii noştri. O să discutăm, desigur, toţi colegii miniştri, la aceeaşi masă".

Potrivit Agerpres, Teodorovici a dat asigurări că ţinta de deficit bugetar pentru finalul anului rămâne aceeaşi, respectiv 2,76% din PIB.

Chiar duminică, la Ploiești, ministrul de Finanțe și premierul Viorica Dăncilă au vorbit despre rectificarea care va fi făcută pe 31 iulie, una foarte așteptată în teritoriu, unde primarii se plâng de faptul că banii nu le vor ajunge până la finalul anului.

Anunțul amânării vine după întâlniri între edili și oficialii din Ministerul de Finanțe, pe tema împărțirii banilor, reuniuni de la care primarii au plecat complet nemulțumiți.

sursa: www.telegrama.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office