Patru firme se bat să livreze troleibuzele cumpărate de Ministerul Dezvoltării pentru Ploiești

Publicat in Administratie 25 Iulie 2019 685 ori
Google+ WhatsApp
Patru firme se bat să livreze troleibuzele cumpărate de Ministerul Dezvoltării pentru Ploiești
Patru firme se bat să livreze troleibuzele cumpărate de Ministerul Dezvoltării pentru Ploiești

Firme din Polonia, Turcia, dar și două asocieri din China și România-Ucraina s-au arătat interesate de contractele de aproximativ 18 milioane de euro, fără TVA, pe care Ministerul Dezvoltării vrea să le încheie pentru achiziționarea a 40 de troleibuze care vor fi trimise la Ploiești și Târgu Jiu.

Economica.net scrie că la licitație s-au înscris Solaris Bus & Coach (Polonia), Bozankaya Otomotiv (Turcia), Asocierea Egnatia Rom - Uzina Electronmas (România - Ucraina) și Asocierea Golden Dragon Bus – Xiamen Golden Dragon Bus (China).

Licitația a fost lansată la finalul lunii martie și se referă la două loturi. 20 din cele 40 de troleibuze care vor fi achiziționate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vehicule de 12 metri lungime, pentru transportul public, vor ajunge la Ploiești, valoarea estimată a acestora fiind de 40.090.600 de lei, fără TVA.

Pentru a primi cele 20 de troleibuze, municipalitatea trebuie să suporte, însă, o sumă considerabilă de la bugetul local. Conform unei hotărâri adoptate în luna aprilie, în Consiliul Local Ploiești, este vorba, pe de-o parte, despre 801.812 lei, însemând contribuția beneficiarului, în valoare de 2% din valoarea eligibilă aferentă proiectului, dar și taxa pe valoare adăugată, cheltuială neeligibilă care se ridică la 7,6 milioane de lei.

O hotărâre similară a fost adoptată atunci și referitor la achiziția de tramvaie, tot printr-un proiect derulat de Ministerul Dezvoltării. Este vorba despre alte 20 de vehicule pentru transport public, în acest caz valoarea estimată a contractului fiind de peste 160.000.000 de lei, fără TVA. Taxa pe valoare adăugată ajunge, astfel, la 30,4 milioane de lei, iar contribuția beneficiarului este estimată la peste 3,2 milioane.

La licitația pentru cumpărarea de tramvaie s-au înscris Durmazlar (Turcia) şi Electroputere VFU Paşcani.

sursa: www.telegrama.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.