In plin sezon al tantarilor, Primăria Ploieşti a rămas şi fără bani şi fără contract pentru dezinsecţie

Publicat in Administratie 19 Iulie 2019 258 ori
Google+ WhatsApp
In plin sezon al tantarilor, Primăria Ploieşti a rămas şi fără bani şi fără contract pentru dezinsecţie
In plin sezon al tantarilor, Primăria Ploieşti a rămas şi fără bani şi fără contract pentru dezinsecţie

În plin sezon al ţânţarilor, Primăria Ploieşti mai are foarte puţine fonduri pentru combaterea insectelor şi oricum nu mai are contract pentru dezinsecţie. A doua problemă ar putea fi rezolvată în câteva zile, însă asta nu reprezintă o garanţie, în lipsa unei suplimentări bugetare, că vom scăpa de ţânţari prea curând.

Primăria Ploieşti are în derulare un acord-cadru cu un operator specializat pentru dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie, ceea ce înseamnă că, de la un an la altul, trebuie să semneze contracte subsecvente, astfel încât activitatea să aibă o continuitate. Până acum, în 2019, s-au făcut câteva stropri, la comanda municipalităţii, însă oricum nu suficient de multe, dacă e să judecăm după numărul de reclamaţii privind ţânţarii din oraş, a căror înmulţire a fost favorizată şi de precipitaţiile abundente din ultimele luni. Ultimul contract subsecvent tocmai a expirat, iar acum urmează să fie semnat unul nou, au anunţat reprezentanţii Regiei Autonome de Servicii Publice. Aceştia avertizează, însă, că bugetul rămas nu mai permite decât două, maxim trei stropiri.

Mai precis, în bugetul pe 2019, administraţia ploieşteană a avut trecută pentru aşa-zisul DDD suma de 3 milioane de lei, din care acum mai are la dispoziţie, conform calculelor prezentate de RASP, puţin peste 280.000 de lei. Mai mult, noul contract subsecvent propus va fi încheiat doar pentru o perioadă de o lună. "În momentul de faţă nu avem un contract valabil. Contractul a expirat pe 12 iulie, am primit asigurări că Primăria va semna un nou contract subsecvent cât de curând, sperăm ca mâine să îl avem. Oricum, nu prea mai sunt bani în buget. Ar fi nevoie, conform recomandărilor, să facem cinci treceri în luna iulie, pentru combaterea eficientă a ţânţarilor, însă banii rămaşi ajung doar pentru două treceri, maxim trei", a explicat directorul tehnic al RASP Ploieşti, Vasile Ionescu.

sursa: www.telegrama.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office