Banda suplimentara pe Dn1 la benzinaria Lukoil pentru descongestionarea traficului

Publicat in Administratie 07 Iulie 2019 422 ori
Google+ WhatsApp
Banda suplimentara pe Dn1 la benzinaria Lukoil pentru descongestionarea traficului
Banda suplimentara pe Dn1 la benzinaria Lukoil pentru descongestionarea traficului

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a răspuns semnalelor venite din partea șoferilor care folosesc ieșirea din Ploiești spre Valea Prahovei în zona benzinăriei LukOil, acolo unde Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a construit un sens giratoriu, pentru reducerea riscului producerii accidentelor rutiere.

 

 


De altfel, se poate spune că acest obiectiv a fost atins, pentru că nu s-au mai petrecut accidente la ieșirea din Ploiești spre Brașov, de la darea în folosință a acelui sens giratoriu. Problema apare în perioadele cu trafic intens, când nivelul foarte ridicat de mașini care trec prin zona respectivă – în special în weekend, când pe sensul Brașov-București este o afluență crescută de autoturisme – ajunge să sugrume circulația spre Capitală. Astfel, pentru a rezolva și această situație care apare în momentele de trafic ridicat, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, și reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și ai Poliției Române au avut mai multe întâlniri pentru găsirea unor soluții de descongestionare a zonei de la intrarea pe Centura de Vest, în nordul municipiului Ploiești.
Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a precizat că lucrarea executată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și-a atins scopul principal – acela de a elimina riscul de accidente în zona ieșirii din Ploiești spre Valea Prahovei, pe DN1. Toader a recunoscut, însă, că în perioadele de trafic intens există blocaje de circulație, lucru care poate fi rezolvat, conform șefului administrației județene, printr-o lărgire a DN1, respectiv prin realizarea unei benzi suplimentare de circulație pe sensul Brașov-București, în zona benzinăriei LukOil. Apariția acestei benzi este posibilă într-un timp relativ scurt, pentru că mai pot fi făcute lucrări suplimentare în cadrul contractului semnat de CNAIR pentru giratoriul respectiv.
Joi, 4 iulie, la sediul CNAIR a avut loc o întâlnire între reprezentanții Consiliului Județean, ai companiei de drumuri, ai OCPI, în care s-a stabilit – printre alte măsuri urgente, înainte de construirea benzii suplimentare la DN1 – completarea semnalizării pe sensul Brașov-București înainte de pasajul care traversează DN1 (DJ 236), cu indicatoare de orientare.
Pe de altă parte, pentru evitarea blocajelor în perioadele aglomerate, accesul dinspre Brașov spre Ploiești se mai poate realiza și intrând prin Păulești, parcurgând sensul giratoriu suprateran și intrând în Ploiești pe la Spitalul Județean, dar și utilizând pasajul DJ 236 (peste DN1) și, prin sensul giratoriu, prin ieșirea spre Centura de Est (DN1A) din care se ajunge mai apoi în DN1 la Bărcănești.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa:ziarulprahova.ro

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.