Primăria Ploieşti rămâne fără bani pentru serviciile publice. Probleme mari la transport, spaţii verzi, dezinsecţie sau iluminat

Publicat in Administratie 27 Iunie 2019 1024 ori
Google+ WhatsApp
Primăria Ploieşti rămâne fără bani pentru serviciile publice. Probleme mari la transport, spaţii verzi, dezinsecţie sau iluminat
Primăria Ploieşti rămâne fără bani pentru serviciile publice. Probleme mari la transport, spaţii verzi, dezinsecţie sau iluminat

Cu bugetul pe 2019 marcat de o criză profundă, cu cheltuieli în creştere şi venituri în scădere, Primăria Ploieşti riscă să rămână fără bani pentru servicii publice esenţiale. Dacă nu se găsesc rapid surse suplimentare, transportul public, iluminatul stradal, întreţinerea spaţiilor verzi, dezinsecţia, deratizarea, dezinfecţia şi ridicarea cadavrelor de animale ar putea să fie "paralizate" din iulie sau august. Consilierii locali anunţă că vor crea o comisie care va avea sarcina să analizeze situaţia şi să găsească soluţii.

Anunţat ca unul al falimentului, bugetul pe 2019 al Primăriei Ploieşti este aproape epuizat la mai multe capitole. O informare transmisă de Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti către Primărie arată că e nevoie urgentă de suplimentarea fondurilor alocate, altfel existând riscul ca municipiul să rămână fără o serie de servicii de utilitate publică.

Pe lângă situaţia iluminatului stradal şi a lucrărilor de mentenanţă la acest sistem, detaliată într-un articol anterior, sunt probleme mari şi la dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie, unde, conform informării de la RASP, bugetul pe 2019 a fost stabilit la valoarea de 3 milioane de lei, până acum s-au consumat 2,3 milioane şi pentru asigurarea continuităţii până la finalul anului ar fi nevoie de o suplimentare de 2,5 milioane.

Pentru contractul de ridicare a cadavrelor de animale de pe domeniul public, bugetul pe 2019 are o valoare de 250.000 de lei, din care s-au cheltuit până acum circa 178.000. Suma rămasă mai ajunge cel mult două luni, conform estimărilor, şi ar mai fi nevoie de o alocare suplimentară de 200.000 de lei.

Pentru SGU, care se ocupă de spaţiile verzi şi parcările cu plată din Ploieşti, alocarea iniţială a fost de aproape 11,2 milioane. Au mai rămas la dispoziţia Primăriei circa 2,5 milioane, iar până la finalul anului ar mai fi nevoie de o sumă în plus de aproape 9 milioane, mai arată datele transmise de RASP.

În cazul Transport Călători Express, ar mai fi nevoie de o suplimentare cu minim 7 milioane de lei a alocării bugetare pentru subvenţia acordată în cazul pensionarilor, veteranilor şi elevilor, au mai calculat reprezentanţii RASP.sursa: www.telegrama.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office