64 de milioane de lei costa reparaţiile drumurilor şi podurilor distruse de calamităţi

Publicat in Administratie 10 Iunie 2019 375 ori
Google+ WhatsApp
64 de milioane de lei costa reparaţiile drumurilor şi podurilor distruse de calamităţi
64 de milioane de lei costa reparaţiile drumurilor şi podurilor distruse de calamităţi

În 39 de localităţi din Prahova infrastructura rutieră a fost afectată de inundaţiile produse la finalul lunii mai, autorităţile judeţene finalizând astăzi un bilanţ preliminar şi solicitând fonduri de la Guvern pentru reparaţii în urma calamităţilor. Pe lista oficială se regăsesc Consiliul Judeţean şi 12 primării, pentru restul localităţilor încă mai fiind în derularea evaluările.

În total, conform datelor oferite de Prefectura Prahova, au fost afectate, în unele cazuri distruse complet, 15 poduri, 74 de podeţe şi 128 de şosele, din 39 de localităţi. Pentru prima "tranşă", care include, cum vă spuneam, 13 unităţi administrative, autorităţile solicită din fondul de intervenţii al Guvernului alocarea unei sume de aproximativ 64,6 milioane de lei. De aici, numai pentru Consiliul Judeţean ar trebui să ajungă aproape 12,4 milioane.

Sumele sunt solicitate pentru lucrări de reparaţii la infrastructura rutieră în urma calamităţilor produse la finalul lunii trecute. Prefectul judeţului, Mădălina Lupea, a explicat că în restul localităţilor afectate încă nu s-a finalizat evaluarea şi că, foarte probabil săptămâna viitoare, urmează să fie convocat din dou Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a analiza şi situaţiile de aici.

Citeste continuarea>>

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.