SURSE/ Presedintii de Consilii Judetene, alesi prin vot UNINOMINAL

Publicat in Administratie 31 Mai 2019 314 ori
Google+ WhatsApp
SURSE/ Presedintii de Consilii Judetene, alesi prin vot UNINOMINAL
SURSE/ Presedintii de Consilii Judetene, alesi prin vot UNINOMINAL

După ce a promis că renunţă la intenţiile de modificare a legilor Justiţiei, cabinetul Dăncilă se concentrează în următoarea perioadă, conform surselor din mediul politic, pe adoptarea viitorului cod administrativ. Actul normativ ar urma să fie adoptat prin ordonanţă, zilele viitoare, şi propune o serie de modificări privind statutul prefecţilor sau al funcţionarilor din instituţiile publice. O modificare importantă îi vizează şi pe preşedinţii consiliilor judeţene, care ar putea să fie aleşi din nou uninominal, într-un singur tur, pe aceeaşi procedură care se aplică şi la primari.

Surse din PSD au declarat pentru "Telegrama" că noul cod administrativ urmează să fie adoptat prin ordonanţă de Guvern, cel mai probabil săptămâna viitoare. În privinţa modalităţii de alegere a preşedinţilor de consilii judeţene, propunerea este să se revină la prevederile de dinainte de 2016, cu o singură modificare, renunţarea la turul II de scrutin. Practic, va câştiga candidatul care va avea cel mai mare scor în primul tur, indiferent dacă acesta trece sau nu de 50%.

La ultimele alegeri locale, nu au mai existat candidaţi pentru aceste funcţii, în schimb alegerea fiind făcută cu majoritate de voturi de către consilierii judeţeni proaspăt validaţi, din rândul acestora, la fel cum se întâmplă de ani întregi şi în cazul vicepreşedinţilor. În schimb, înainte de momentul 2016, preşedinţii consiliilor judeţene candidau uninominal şi existau, evident, buletine de vot separate de cele cu listele de candidaţi pentru mandatele de consilieri judeţeni.

sursa: www.telegrama.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office