Consiliul Judetean Prahova acorda finantari nerambursabile in valoare de 1 MILION de lei, in 2019

Publicat in Administratie 23 Mai 2019 408 ori
Google+ WhatsApp
Consiliul Judetean Prahova acorda finantari nerambursabile in valoare de 1 MILION de lei, in 2019
Consiliul Judetean Prahova acorda finantari nerambursabile in valoare de 1 MILION de lei, in 2019

Consiliul Județean Prahova propune acordarea, în 2019, de finanțări nerambursabile în domenii precum cultură și învățământ, sănătate, social, tineret, protecția mediului, sport - sport de performanță și sportul pentru toți. Suma totală destinată pentru activitățile nonprofit va fi în cuantum de un milion de lei.

Joi, 23 mai, se voteaza Proiectul de Hotarare in sedinta de Consiliu Judetean Prahova.

Potrivit acestuia, pentru activitățile nonprofit din domeniul cultură și învățământ se propune alocarea a 150.000 de lei, pentru domeniul social - 100.000 de lei, pentru sănătate - 100.000 de lei, pentru tineret - 100.000 de lei, pentru protecția mediului - 50.000 de lei, pentru sport - sport de performanță 350.000 de lei și pentru sportul pentru toți - 150.000 de lei.

Pentru fiecare proiect sunt propuse valori minime și maxime. Potrivit ghidului solicitantului, acordarea de finanțare nerambursabilă se acordă pentru activități care nu sunt generatoare de profit.

Pentru sportul de performanță valoarea minimă care se poate acorda este de 15.000 de lei, iar cea maximă de 50.000 de lei. În cazul sporturilor individuale, valoarea minimă a proiectului poate fi de 3.000 de lei, iar cea maximă de 15.000 de lei, iar pentru sportul pentru toți se pot accesa minimum 10.000 de lei și maximum 25.000 de lei.

Dacă proiectul va fi aprobat, data limită pentru depunerea propunerilor de proiecte se va stabili prin anunțul de participare, care va fi publicat în Monitorul Oficial.

Cererile de finanțare nerambursabilă trebuie trimise în plic sigilat, prin poștă recomandată, la sediul Consiliul Județean Prahova, Bd. Republicii nr. 2-4, Ploiești, Prahova – Registratura.

La capitolul legat de sport cheltuieli eligibile pot figura cheltuielile de transport, de cazare, cheltuielile de masă sau alimentația de efort sau cheltuielile privind asigurarea echipamentului sportiv.

Structurile sportive pot să procure, în baza prescripției medicale: vitamine și susținătoare de efort, în sumă de până la 14 lei/zi pentru fiecare sportiv; medicamente, materiale sanitare, unguente și produse pentru masaj utilizate în procesul de refacere și recuperare, în sumă de până la 6 lei/zi pentru fiecare sportiv.

Proiectul va fi supus votului la ședința Consiliului Județean Prahova, care va avea loc pe 23 mai. Proiectul de hotărâre poate fi consultat AICI.

sursa: www.observatorulph.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.