A fost montata o noua statie de monitorizare a calitatii aerului, in Ploiesti

Publicat in Administratie 16 Mai 2019 374 ori
Google+ WhatsApp
A fost montata o noua statie de monitorizare a calitatii aerului, in Ploiesti
A fost montata o noua statie de monitorizare a calitatii aerului, in Ploiesti

Municipalitatea ploieșteană a autorizat și a asigurat amplasarea unei noi stații de monitorizare a calității aerului, ca urmare a Protocolului de colaborare, care a fost încheiat recent între administrația publică locală, Ministerul Mediului și alte instituții sau entități din domeniul protecției mediului, precum și o serie de operatori economici, care își desfășoară activitatea în orașul nostru.

Reamintim că, acest Protocol de colaborare a stabilit ca obiectiv principal înființarea unui Grup de lucru pentru realizarea scenariilor de reducere a producțiilor unor operatori economici, care își desfășoară activitatea în plan local, în perioade de timp cu condiții defavorabile dispersiei poluanților în atmosferă.

Astfel, ca urmare a acestui Protocol de colaborare, pentru a crește capacitatea de monitorizare a aerului înconjurător în zonele rezidențiale, Agenția pentru Protecția Mediului Prahova a solicitat amplasarea unor stații de monitorizare suplimentare, în aria de influență a activității operatorilor economici, respectiv în aria de influență a activității Rafinăriei Petrobrazi, în scopul monitorizării concentrațiilor indicatorilor SO2, H2S, PM10, BTEX.

Prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Ploiești nr.109/2019, s-a aprobat darea în folosință gratuită către OMV PETROM S.A. - Punct de lucru Rafinăria Petrobrazi a terenului în suprafață de 25 mp, situat în intravilanul Municipiului Ploiești, tarlaua 44, parcela A638/40, în vederea amplasării unei stații de monitorizare a calității aerului. În acest sens a fost încheiat contractul de comodat nr. 9287/09.05.2019 și a fost predat amplasamentul.

Astfel, Primăria Municipiului Ploiești informează cetățenii că, își respectă angajamentele luate în vederea asigurării condițiilor necesare pentru identificarea de către Grupul de lucru a măsurilor ce se impun, ce vor putea fi incluse în Planul de Calitate a Aerului la nivel local.

sursa: comunicat Primaria Ploiesti

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office