Pensionarii, veteranii şi elevii din Ploieşti riscă din nou să rămână fără transport gratuit. Nu sunt bani!

Publicat in Administratie 13 Mai 2019 338 ori
Google+ WhatsApp
Pensionarii, veteranii şi elevii din Ploieşti riscă din nou să rămână fără transport gratuit. Nu sunt bani!
Pensionarii, veteranii şi elevii din Ploieşti riscă din nou să rămână fără transport gratuit. Nu sunt bani!

Categoriile de călători care beneficiază de gratuitate de la bugetul local pe traseele TCE Ploieşti riscă să rămână fără acest beneficiu în vară. Bugetul municipiului prevede sume care ajung doar pentru primele şapte luni ale acestui an, pentru pensionari, veterani de război sau elevi. Aceeaşi situaţie s-a întâmplat şi la începutul anului trecut, când bugetul iniţial a fost tot subdimensionat, însă atunci s-au făcut rectificări succesive, până aproape de finele anului, pentru continuarea transportului subvenţionat. Sume sub aşteptări în bugetul local sunt şi pentru plata TVA-ului din urmă către TCE în baza unei sentinţe judecătoreşti.

Proiectul de buget local pe 2019 a avut o prevedere de 26 de milioane de lei pentru Transport Călători Express. Suma, oricum mult mai mică decât necesarul pentru întregul an, a mai suferit o modificare în timpul şedinţei, ajungând, în momentul aprobării bugetului Ploieştiului, la 24 de milioane. Din aceşti bani se plăteşte aşa-zisa subvenţie, pentru decontarea serviciilor pe care TCE le prestează pentru categoriile care beneficiază de gratuitate. Contactat de "Telegrama", directorul TCE, Alexandri Nicolae, a explicat că suma pusă la dispoziţie ajunge până în luna iulie inclusiv. Întrebat dacă îşi pune speranţa într-o rectificare de buget ulterioară, reprezentantul firmei de transport a municipalităţii a apreciat că este sarcina autorităţilor ploieştene, dacă vor să menţină gratuitatea şi din august încolo, să găsească fonduri suplimentare.

"Nu eu trebuie să îmi pun speranţa în rectificări, ci Primăria. Aceea nu este o subvenţie dată către TCE, este, în realitate, o contravaloare a unor servicii de care beneficiază anumite categorii de călători. Dacă reprezentanţii Primăriei nu mai vor să asigure aceste beneficii din august încolo, este decizia lor. Aşa cum arată prevederea bugetară acum, cele 24 de milioane de lei alocate ajung până în iulie", ne-a declarat Alexandri Nicolae.

Conform datelor oficiale, Primăria Ploieşti a plătit pe întreaga durată a lui 2018 aproape 41,7 milioane de lei către TCE, în contul serviciilor prestate de operator pentru respectivele categorii de călători. În primele trei luni din 2019, execuţia bugetară a consemnat plăţi totale de 11,2 milioane de lei către operatorul de transport în comun. Ambele sume arată că alocarea de 24 de milioane existentă în forma actuală a bugetului local este total insuficientă pentru a acoperi necesarul până în decembrie 2019.

Tot o sumă sub aşteptări este şi pentru plata unei datorii către TCE rezultate dintr-un litigiu câştigat de societatea de transport. În baza sentinţei, Primăria e obligată să dea 11 milioane de lei către operator, însă în bugetul local sunt prevăzute doar 4. "Am început o procedură de executare silită pentru această sumă de 11 milioane de lei. Am observat că în bugetul local este prevăzută doar suma de 4 milioane, va trebui să vedem cum procedăm în următoarea perioadă. Acolo este vorba despre o sentinţă judecătorească, nu e loc de interpretări", a mai comentat directorul TCE Ploieşti.

sursa: www.telegrama.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office