Garda de Mediu a amendat, cu câte 15.000 de lei, rafinăriile Petrotel Lukoil și Vega

Publicat in Administratie 10 Aprilie 2019 414 ori
Google+ WhatsApp
Garda de Mediu a amendat, cu câte 15.000 de lei, rafinăriile Petrotel Lukoil și Vega
Garda de Mediu a amendat, cu câte 15.000 de lei, rafinăriile Petrotel Lukoil și Vega

Garda Națională de Mediu a anunțat, miercuri, aplicarea a două amenzi, fiecare de câte 15.000 de lei, pentru două dintre rafinăriile din Ploiești.

"Ca urmare a incidentului de la Rafinăria Petrotel, în urma căruia cetățenii Municipiului Ploiești au reclamat disconfort olfactiv în zona orașului, în perioada 01.04.2019 – 08.04.2019, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Prahova au efectuat mai multe controale pe amplasamentul rafinăriei deținute de Petrotel Lukoil SA, care se află în procedură de repornire a instalațiilor tehnologice, după efectuarea reviziei periodice a echipamentelor.

În perioada menționată, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au fost prezenți pe amplasament și au efectuat verificări atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții, pentru a monitoriza operațiunile de repornire a instalațiilor.

Întrucât în timpul controlului s-a constatat că au existat depășiri ale pragului de alertă la anumiți indicatori, fapt confirmat și de informările transmise de Agenția pentru Protecția Mediului Prahova privind datele înregistrate la stațiile automate de monitorizare a calității aerului, a fost aplicată operatorului economic o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 lei.

Totodată, s-a impus titularului de activitate să ia măsuri pentru exploatarea instalației în condițiile prevăzute de autorizația integrată de mediu, astfel încât să se evite, pe viitor, producerea unor astfel de incidente, și să se asigure că operațiunile de pe amplasament nu vor determina deteriorări ale calității aerului", au informat comisarii Gărzii de Mediu, miercuri dimineață.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.