CJ Prahova si ANL demareaza un proiect comun: Locuinte de serviciu tip ANL pentru medicii specialisti de la Spitalul Judetean

Publicat in Administratie 18 Martie 2019 Actualizat: 18 Martie 2019 814 ori
Google+ WhatsApp
CJ Prahova si ANL demareaza un proiect comun: Locuinte de serviciu tip ANL pentru medicii specialisti de la Spitalul Judetean
CJ Prahova si ANL demareaza un proiect comun: Locuinte de serviciu tip ANL pentru medicii specialisti de la Spitalul Judetean

Luni, 18 martie 2019, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, directorul Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL), Andrei Țurcanu, și primarul comunei Blejoi, Adrian Dumitru, au avut o ședință de lucru, unde s-a discutat despre construirea unor apartamente de serviciu pentru medicii din județul Prahova. Astfel, pe raza comunei Blejoi, urmează să fie construite pe o suprafață de 5000 m2, aproximativ 30 de locuințe cu două camere, în cadrul programului de locuințe pentru medici al ANL.

Având în vedere investiţiile efectuate de Consiliul Judeţean Prahova la SJU Ploiești, în ultimii doi ani, pentru crearea unui climat modern de lucru pentru cadrele medicale, dar mai ales pentru oferirea unui act medical de calitate pacienţilor, cunoscând în acelaşi timp solicitările medicilor în ceea ce privește spaţiul de locuit, președintele Bogdan Toader consideră prioritar aceast demers, ce vine mai ales în sprijinul medicilor rezidenți.

 

"Apropierea de Capitală presupune mai multe avantaje pentru locuitorii județului nostru, însă, din anumite puncte de vedere, distanța de doar 60 de kilometri reprezintă și un impediment.

Pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești, de exemplu, ocuparea posturilor vacante de medici a fost și, în unele cazuri, a rămas o problemă, tocmai din cauza faptului că marile spitale din București sunt mai atractive pentru doctorii tineri. Avem în proiect o variantă de susținere a medicilor care doresc să profeseze la Ploiești: construirea de locuințe destinate specialiștilor, care să vină și să completeze creșterea salariilor și asigurarea unor condiții mai bune, prin achiziționarea de aparatură performantă.

Cu sprijinul Agenției Naționale pentru Locuințe și în colaborare cu Primăria Blejoi, am demarat proiectul de realizare a locuințelor destinate specialiștilor din domeniul sanitar, în cadrul programului guvernamental care vine în sprijinul medicilor. Am purtat astăzi discuții cu domnul Andrei Țurcanu, directorul general al ANL, și cu domnul Adrian Dumitru, primarul comunei Blejoi, localitatea care va asigura suprafața de teren necesară pentru demararea proiectului. Astfel, a fost identificat un teren de circa 5000 de metri pătrați, pe raza comunei Blejoi, în apropiere de Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde, cu ajutorul Agenției Naționale pentru Locuințe, urmează să se construiască un imobil cu 30 de apartamente. Fiecare unitate locativă va avea, potrivit proiectului, câte două camere, de aceste locuințe urmând să beneficieze medicii specialiști ai spitalelor aflate în administrarea Consiliului Județean Prahova.", a declarat Bogdan Toader, presedintele CJ Prahova.

No photo description available.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.