Echipamente medicale performante in sectiile Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti

Publicat in Administratie 01 Martie 2019 413 ori
Google+ WhatsApp
Echipamente medicale performante in sectiile Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti
Echipamente medicale performante in sectiile Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti

Fără aparatură performantă, medicina modernă nu ar fi posibilă, iar personalul medical ar întâmpina dificultăți în diagnosticarea și în tratarea bolnavilor.

Tocmai pentru a veni în ajutorul medicilor și al pacienților, anul trecut, de la bugetul județului s-au asigurat fondurile necesare pentru achiziționarea de echipamente medicale destinate secțiilor componente ale celei mai mari unități medicale din județul nostru – Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Una dintre prioritățile mandatului meu la conducerea Consiliului Județean Prahova a fost proiectul de schimbare din temelii a acestui spital aflat în administrarea autorității județene, iar modernizarea interioarelor tuturor secțiilor – lucrări care se vor finaliza în curând - și dotarea cu aparatură nouă arată că se poate.

Anul trecut, echipamente medicale de ultimă generație au fost achiziționate, cu sprijinul Consiliului Județean Prahova, pentru secțiile spitalului, în vederea creșterii calității actului medical.

„Inima” unui spital de urgență este, în mare măsură, Secția de Terapie Intensivă, acolo unde se face diferența între viață și moarte, iar munca medicilor este ascunsă privirilor publicului larg. Terapia intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești a beneficiat anul trecut de achiziții de echipamente pentru monitorizarea funcțiilor vitale și un nou electrocardiograf.

Image may contain: indoor

În dotarea Secției de Oftalmologie au intrat două aparate ultraperformante, de care au beneficiat mii de pacienți. Și la Urologie a fost achiziționat, la finalul anului trecut, pentru blocul operator un ecograf performant, folosit de medicii de aici pentru puncții și biopsii.

Image may contain: 1 person

De echipamente medicale de ultimă generație beneficiază deja și pacienții blocului operator Ortopedie, iar Serviciul de Medicină Legală are posibilitatea să determine cu acuratețe nivelul alcoolemiei, după ce a fost achiziționat un aparat special pentru Laboratorul de toxicologie.

Image may contain: 3 people

Nu în ultimul rând, trebuie menționat sprijinul venit din partea Ministerului Sănătății, prin intermediul căruia Spitalul Județean de Urgență Ploiești a fost dotat cu primul RMN propriu.

Image may contain: screen

Îi asigur pe toți prahovenii că, în fiecare an, Consiliul Judetean Prahova va continua să vină în ajutorul pacienților, prin oferirea unor condiții demne de un spital modern.

Bogdan Toader, presedintele Consiliului Judetean Prahova

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.