Angajatii CJ Prahova au fost Mos Craciun pentru copiii din centrele de la Secaria si Izvoarele

Publicat in Administratie 14 Decembrie 2018 Actualizat: 14 Decembrie 2018 475 ori
Google+ WhatsApp
Angajatii CJ Prahova au fost Mos Craciun pentru copiii din centrele de la Secaria si Izvoarele

Copiii din centrele de plasament de la Secaria si Izvoarele au avut parte de o surpriza de zile mari! Dorintele expuse in scrisorile adresate Mosului le-au fost indeplinite de angajatii Consiliului Judetean Prahova.

Ghete de fotbal, echipament sportiv, dulciuri sau masinute teleghidate au fost doar cateva dintre darurile pe care Mosul le-a alsat sub brad pentru copiii din cele doua centre de plasament.

Pentru indeplinirea dorintelor din scrisorile adresate Mosului, zeci de angajati ai CJ Prahova au contribuit financiar si au mers pesonal sa ofere cadourile copilasilor de la Secaria si Izvoarele. Evident, bucuria a fost mare, si de o parte si de cealalta.

 

„Scrisori către Moș Crăciun”

„Fiind în permanent contact cu colegii de la Direcția pentru Protecția Copilului Prahova, angajații Consiliului Județean cunosc situația copiilor instituționalizați, problemele cu care autoritățile se confruntă, lipsurile materiale inerente și, mai mult decât atât, știu că acestor copii le lipsește un anume tip de dragoste și de căldură, chiar dacă cei în grija cărora se află le sunt tot timpul alături. Au arătat şi anul acesta că le pasă și au încercat să dea din prinosul lor de dragoste unor copii care, dacă nu aparțin cu adevărat unor familii anume, sunt cu siguranță ai noștri, ai tuturor. Așa s-a născut un proiect de suflet, un proiect al bucuriei de a dărui – Scrisori către Moș Crăciun.

 

”Dragă Moș Crăciun…” Așa încep gândurile noastre, ale tuturor, de cum se apropie cea mai frumoasă și mai iubită sărbătoare a creștinilor. Rostite, chiar așternute pe hârtie, sau poate doar întrezărite cu coada ochiului în cel mai tainic colț al sufletului, dorințele prind aripi, devin speranțe și, pentru mulți dintre noi, vise împlinite. Copii sau adulți, așteptăm cu înfrigurare noaptea binecuvântată, pentru a trăi bucuria de a primi și a dărui.
În timp ce omenirea întreagă freamătă în așteptarea Sfintei Sărbători, când lumini scânteietoare deschid calea Moșului, când listele de cumpărături iau drumul magazinelor, iar darurile așteaptă cuminți să umple mânuțe și suflete, există chiar lângă noi copii și tineri pentru care soarta nu a fost dreaptă, a căror copilărie a fost furată sau schilodită, care nu au fost vizitați poate niciodată de Moș Crăciun, chiar dacă au auzit ei zvonuri cum că acesta există. Prea rar și prea în grabă ne trec pe lângă urechi zvonurile că acești copii există, dar prea preocupați să le facem pe plac celor dragi, să cumpărăm cadouri de multe ori inutile sau prea costisitoare, doar pentru că ”așa sunt vremurile și pretențiile”, trecem indiferenți și nu știm să ascultăm atâtea povești nespuse. Veniți din familii care n-au putut sau n-au știut să le poarte de grijă, sau poate abandonați pe treptele începutului de viață, stingheri într-o lume în care nu știu unde le este cu adevărat locul, copiii și tinerii instituționalizați îl așteaptă și ei, în adâncul sufletului, pe Moș Crăciun, cu vise ca toți ceilalți, dar le lipsește speranța. 
Dar Crăciunul e de fapt despre omenie, despre dragoste și despre speranță. Și despre miracole. Iar Moșul va poposi anul acesta și la 33 de copii și tineri din Centrele Rezidențiale de tip familial din Izvoarele și Secăria. La inițiativa unor oameni cu suflet, care și anul trecut au adus bucurii de sărbători în multe suflete – angajații Consiliului Județean Prahova, copiii au fost încurajați să-și pună pe hârtie dorințele și să-i scrie lui Moș Crăciun. Iar scrisorile, timide dar încărcate de speranță, au început să se strângă. Sunt scrisori simple și emoționante. 
Ca la o tombolă a bucuriei de a dărui, fiecare scrisoare a fost extrasă de către un ”spiriduș”, care va pune în sacul Moșului darurile cerute, ștergând poate, prin gestul lor, o lacrimă veche din colțul ochilor și aducând un surâs pe buze. Iar spiridușii au fost nu doar angajații Consiliului Județean, ci și conducerea instituției, la care s-a alăturat, cu bucurie, și conducerea Instituției Prefectului.” 
Echipa Consiliului Judeţean Prahova

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.