Prahova primeste ambulante noi! Vezi aici cate masini vor fi distribuite Serviciului de Ambulanta Prahova

Publicat in Administratie 12 Decembrie 2018 842 ori
Google+ WhatsApp
Prahova primeste ambulante noi! Vezi aici cate masini vor fi distribuite Serviciului de Ambulanta Prahova
Prahova primeste ambulante noi! Vezi aici cate masini vor fi distribuite Serviciului de Ambulanta Prahova

Echipajele de pe ambulanțele aparținând serviciului public al județului Prahova vor avea parte de 12 autosanitare noi, care vor intra în cel mai scurt timp în activitate. Sâmbătă, ambulanțele de tip B2 vor ajunge la Ploiești, unde vor completa – în sfârșit – parcul auto al Serviciului de Ambulanță Județean Prahova, despre care se cunoaște de multă vreme că se află într-o stare precară.


Informația a fost confirmată, ieri, de către dr. Daniel Nicolae, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Prahova, care a precizat că lotul care va ajunge sâmbătă la Ploiești este format din ambulanțe de tip B2, ambulanțe destinate echipajelor cu asistenți medicali. În luna martie a anului viitor este preconizată sosirea la SAJ Prahova a unui nou lot de ambulanțe, de această dată de tip C, destinate echipajelor cu medic, precum și autosanitare speciale pentru transportul pacienților.


Tot ieri, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că de la începutul acestei săptămâni a început preluarea a 300 de ambulanțe de tip B 4×2, urmând ca alte 120 de ambulanțe de tip B 4×4 să fie livrate serviciilor de ambulanță și SMURD până la 17 decembrie.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a arătat, ieri, că finalizarea achiziției de ambulanțe destinate serviciilor de ambulanță și SMURD din toată țara nu ar fi fost posibilă „fără implicarea colegilor de la IGSU, care au derulat toate achizițiile de ambulanțe, inclusiv pentru serviciile de ambulanță. Pe această cale, vreau să le mulțumesc și colegilor de la Ministerul Fondurilor Europene și de la Ministerul Dezvoltării Regionale pentru tot sprijinul acordat!”.


Detaliile privind furnizarea sutelor de ambulanțe au venit de la Departamentul pentru Situații de Urgență, ai cărui reprezentanți au precizat că, de ieri, primele 300 de ambulanțe tip B 4×2, achiziționate prin Programul POIM 2014 – 2020 – „Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale” au început să fie livrate în teritoriu, urmând ca, până la finalul anului, 420 de ambulanțe să fie distribuite către beneficiari.


În Regiunea Sud, 48 de ambulanțe vor ajunge, pe 15 decembrie, în județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman, 12 dintre acestea urmând să fie distribuite către SAJ Prahova.


Pe de altă parte, spun reprezentanții DSU, tot în perioada următoare, vor fi livrate 120 ambulanțe SMURD 4×4 către inspectoratele județene pentru situații de urgență și 24 către serviciile de ambulanță, precum și alte 242 de autosanitare de transport A2 către serviciile de ambulanță județene.


“Prin acest program, derulat de către Departamentul pentru Situații de Urgență, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, sistemul integrat de urgență va beneficia de o îmbunătățire a serviciilor acordate, evaluarea primului-ajutor calificat, acordarea asistenței medicale și transportul pacienților fiind asigurate la standarde ridicate.


Beneficiarii eligibili sunt parteneriatele formate din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitate de lider de parteneriat și inspectoratele județene pentru situații de urgență din fiecare regiune, Serviciile de Ambulanță Județene, autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice cu atribuții în domeniul căutării-salvării de persoane în zone montane”, au menționat reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.