MAI scoate la concurs peste 500 de posturi

Publicat in Administratie 10 Noiembrie 2018 950 ori
Google+ WhatsApp
MAI scoate la concurs peste 500 de posturi
MAI scoate la concurs peste 500 de posturi

Peste 500 de posturi de conducere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și al structurilor subordonate au fost scoase la concurs, după ce Guvernul a aprobat în ședința de vineri, 9 noiembrie, memorandumul propus de MAI, anunță, sâmbătă, un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

"Memorandumul privește deblocarea a 506 posturi de conducere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și al structurilor aflate în subordine, care la acest moment sunt ocupate prin împuternicire. Ocuparea prin concurs a funcțiilor de conducere este importantă pentru asigurarea predictibilității în carieră, a continuității exercitării actului managerial, precum și pentru eficientizarea activității structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Cele mai multe dintre funcțiile de conducere scoase la concurs sunt la Inspectoratul General al Poliției Române – 281, 90 dintre posturi sunt la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și 31 la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române. Restul sunt funcții de conducere din celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul general pentru Imigrări, Direcția Generală Anticorupție, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Oficiul Responsabil cu Protecția Datelor Personale, Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date s.a.", precizează comunicatul MAI.

Informarea transmisă de minister arată că scoaterea la concurs a acestor posturi nu produce impact financiar, fondurile pentru asigurarea salariilor fiind deja incluse în bugetul MAI pe acest an, având în vedere că funcțiile sunt ocupate prin împuternicire, iar persoanele împuternicite beneficiază de aceleași drepturi salariale ca cele care ocupă funcția de conducere în urma concursului.

Posturile deblocate prin Memorandum vor fi ocupate doar prin concursuri organizate în condițiile legii, în funcție de specificul fiecărei funcții în parte.

Potrivit MAI, tot în cursul anului 2018, începând cu luna mai au mai fost scoase la concurs 2.015 funcții de conducere vacante existente la nivelul instituțiilor aflate în subordinea și coordonarea MAI.

sursa: www.telegrama.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.