Actualitate

 

Judeţul Prahova a primit de la MDRAP suma de trei milioane de lei pentru obiectivul de investiţii „Sistem microzonal de alimentare cu apă potabilă a comunelor Ceraşu, Drajna, Bătrâni, Starchiojd şi Poseşti”.

 

 

În acest context, consilierii judeţeni au aprobat, azi, în şedinţă extraordinară, un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al judeţului pe anul 2014, prin suplimentarea veniturilor şi cheltuielilor totale cu suma primită de la minister.

 

Conform expunerii de motive, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a emis recent, n baza O.U.G. nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală, un ordin prin care s-a alocat judeţului Prahova suma de trei milioane de lei pentru realizarea obiectivului de investiţii „Sistem microzonal de alimentare cu apă potabilă a comunelor Ceraşu, Drajna, Bătrâni, Starchiojd şi Poseşti”.

 

Meteorologii estimează că vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, în perioada 30 decembrie 2013 - 12 ianuarie 2014, cu temperaturi maxime de până la 8 grade Celsius, conform prognozei publicate pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie.


În Banat, potrivit meteorologilor, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, iar valorile de temperatură vor avea variații destul de mici de la o zi la alta. Astfel, temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 5 și 8 grade, iar media temperaturilor minime din această regiune va tinde spre—1 grad în cele mai reci nopți și va fi în jur de 1 grad în cele mai calde. Precipitațiile vor fi în general slabe. Acestea vor fi, între 30 decembrie și 2 ianuarie, sub formă de burnițe, iar ulterior vor fi mai ales ploi și vor avea o probabilitate de apariție zilnică.

În Crișana, în primele trei zile vremea se va răci ușor, dar, pe ansamblul celor două săptămâni ale intervalului, va fi mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă. Și în această regiune valorile de temperatură vor avea variații mici de la o zi la alta. Astfel, temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 5 și 7 grade, iar media temperaturilor minime va tinde spre—2 grade în nopțile mai reci și va fi în jur de 1 grad în cele puțin mai calde. Până pe 2 ianuarie vor fi posibile cu totul izolat burnițe, iar între 3 și 12 ianuarie în fiecare zi probabilitatea de apariție a precipitațiilor predominant sub formă de ploaie va fi relativ ridicată.

În Transilvania, în tot intervalul de prognoză vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în această regiune și doar în estul regiunii se vor înregistra, izolat, câteva nopți cu ger. Astfel, se preconizează a se realiza medii pozitive ale temperaturilor maxime ce vor oscila între 2 și 5 grade și medii ușor negative ale temperaturilor minime, cuprinse între—4 și—2 grade. Între 30 decembrie și 2 ianuarie nu se estimează precipitații, dar în intervalele 3-7 ianuarie și 10-12 ianuarie temporar vor fi posibile precipitații slabe, mixte.
În Maramureș, între 30 decembrie și 2 ianuarie vremea se va răci ușor, iar în următoarele 3 zile va reveni treptat la valorile termice de la începutul intervalului. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni se va păstra același fond de vreme caldă pentru această perioadă a anului, cu variații mici de la o zi la alta ale temperaturii aerului. În aceste condiții, temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 3 și 5 grade, iar media temperaturilor minime va fi în jur de—3 grade în nopțile mai reci și apropiată de 0 grade în cele ușor mai calde. Până pe 2 ianuarie nu se așteaptă precipitații, iar între 3 și 12 ianuarie acestea își pot face apariția în fiecare zi, și vor fi predominant sub formă de ploi slabe.

În Moldova, vremea va fi caldă pentru această perioadă. Între 30 decembrie și 1 ianuarie, media maximelor termice diurne va scădea ușor, de la 3 la 0 grade, iar cea a minimelor nocturne va oscila în jur de—1 grad. În următoarele două zile, regimul termic va fi caracterizat de temperaturi maxime ce vor crește spre o medie regională de 4 grade, în timp ce media temperaturilor minime va situa între—2 și 0 grade. Ulterior, până pe 12 ianuarie, valorile termice vor scădea ușor cu 1...2 grade. Între 30 decembrie și 3 ianuarie doar izolat și trecător vor fi burnițe sau fulguieli, iar în intervalele 4-7 ianuarie și 10-12 ianuarie local vor fi precipitații slabe, mixte.

În Dobrogea, valorile termice diurne vor fi în ușoară creștere până în jurul datei de 3 ianuarie, când se vor înregistra temperaturi maxime în medie în jur de 8 grade, în timp ce media minimelor nocturne vor oscila între 0 și 1 grad. Ulterior, regimul termic se va menține ridicat, cu valori maxime medii diurne între 5 și 7 grade și minime medii nocturne pozitive, oscilând în jurul a 1 grad. Așadar vremea va fi caldă pentru această perioadă pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză. O probabilitate ceva mai ridicată de apariție a precipitațiilor va fi între 4 și 9 ianuarie, când se vor semnala ploi slabe cantitativ. În restul intervalului șansele de precipitații se mențin reduse.Până pe 1 ianuarie, în Muntenia, temperaturile maxime vor scădea treptat de la o medie de 4 grade până în jurul valorii de 1 grad, cu toate acestea fiind ușor mai ridicate decât mediile multianuale specifice perioadei. Între 1 și 3 ianuarie vor marca o creștere semnificativă, ajungând la aproximativ 6 grade, apoi nu vor mai avea variații semnificative. Pe tot intervalul de prognoză, mediile temperaturilor minime se vor situa între—2 și 0 grade, cu o ușoară creștere în 6 și 7 ianuarie. În prima săptămână nu se vor semnala decât burnițe, iar între 4 și 8 ianuarie, precum și în jurul datei de 10 ianuarie va crește probabilitatea de apariție a precipitațiilor predominant sub formă de ploi, slabe cantitativ.

În Oltenia, până pe 1 ianuarie, temperaturile maxime vor scădea treptat de la o medie de 5 grade până în jurul valorii de 1 grad, fiind ușor mai ridicate decât mediile multianuale specifice perioadei. Între 1 și 4 ianuarie vor marca o creștere semnificativă, ajungând la aproximativ 6 grade, apoi vor scădea ușor. Mediile temperaturilor minime, pe tot intervalul de prognoză se vor situa între—2 și 1 grad, contribuind și acestea la caracterizarea vremii ca fiind cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă. Până pe 3 ianuarie vor fi burnițe, iar între 4 și 12 ianuarie aproape zilnic vor fi posibile precipitații predominant sub formă de ploi, slabe cantitativ.

La munte, în prima săptămână, valorile termice diurne vor scădea de la medii de 4 grade spre 1 grad, iar media minimelor nocturne de la—1 la—5 grade. Ulterior se vor menține aceleași medii, cu mici variații de la o zi la alta, astfel că pe întreg intervalul de prognoză vremea va fi caldă pentru această perioadă din an. Până pe 3 ianuarie nu se estimează decât cu totul izolat fulguieli, iar în intervalele 4 — 8 ianuarie și 10 — 12 ianuarie sunt posibile precipitații slabe, mixte.Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Poliţia Prahoveană a fost la datorie pentru ca cetăţenii să se poată bucura în linişte. În continuare, pe tot parcursul minivacanţei, peste 900 de poliţişti prahoveni vor fi în stradă.

În perioada 25-29 decembrie a.c., poliţiştii au fost la datorie pentru a asigura un climat de ordine şi linişte publică, intervenind de fiecare dată cu promptitudine în cazul producerii vreunui eveniment.
În cadrul activităţilor desfăşurate, au constatat 52 de infracţiuni ( 15 numai în perioada 25 – 26 decembrie), dintre care 30 de natură judiciară ( 9 în perioada 25 – 26 decembrie), 11 la regimul circulaţiei rutiere (4 în perioada 25 – 26 decembrie), una de natură economico-financiară și 10 conform Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.
Din totalul infracţiunilor, 29 au fost constatate în flagrant delict din care 11 au fost constatate în perioada 25 – 26 decembrie.
Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 1 250 de sancţiuni contravenţionale (328 în perioada 25 – 26 decembrie), în valoare de 122 952 lei (64 189 lei în perioada 25 – 26 decembrie) şi au confiscat bunuri în valoare de 324 lei.
Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 253 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 (86 în perioada 25 – 26 decembrie), au aplicat 38 de sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 3 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și 5 la Legea nr. 171/2010, Codul Silvic.
Nu a avut loc niciun accident mortal de circulație.
Peste 900 de poliţişti vor fi în continuare la datorie, pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Luni, 30 Decembrie 2013 16:11

Circulatie bara la bara pe Valea Prahovei!

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (14:30), traficul rutier este intens pe DN1 Bucureşti - Braşov. În zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, dar mai ales la Comarnic, se circulă în coloană pe sensul de mers către Braşov. Pentru a evita aglomeraţia, le recomandăm conducătorilor auto să folosească ruta alternativă DN1A Ploieşti - Cheia - Săcele.
Atenţie! Începând de astăzi, pe DN1, la kilometrul 125+700 de metri, la ieşirea din Sinaia către Braşov, se modifică semnalizarea rutieră din intersecţia dintre bulevardul Ferdinand şi DN1 - varianta de ocolire a oraşului Sinaia, în sensul că vor avea prioritate de trecere autovehiculele care circulă pe DN1 faţă de cele care circulă pe bulevardul Ferdinand. Această măsură a fost instituită de Inspectoratul General al Poliţiei Române - Direcţia Rutieră şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, în scopul fluidizării traficului de tranzit generat de turiştii care se îndreaptă spre staţiunile montane de pe Valea Prahovei. Suplimentar, în sprijinul conducătorilor auto, în intersecţie vor acţiona poliţişti rutieri.

Cele două femei care au fost arestate preventiv în dosarul căminelor ilegale de bătrâni din Prahova au fost eliberate, ele primind interdicția de a părăsi țara pe o perioadă de 30 de zile.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, magistrații Tribunalului Prahova au admis, marți, recursurile formulate de Cornelia Zidaru, patroana căminelor de la Păulești și Ploiești, și de Gabriela Ion, una dintre îngrijitoarele de la căminul din Păulești, care au fost arestate, joi, pentru infracțiunile de instigare la lipsire de libertate și respectiv lipsire de libertate.

Astfel, instanța de judecată a respins ca neîntemeiată propunerea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești privind arestarea preventivă a celor două inculpate și a dispus luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi țara, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 24 decembrie până la data de 22 ianuarie 2014 inclusiv. Instanța a dispus, totodată, punerea de îndată în libertate a celor două femei, dacă nu sunt reținute sau arestate în alte cauze. Decizia este definitivă.

Cornelia Zidaru, administrator al celor două cămine de bătrâni care funcționau ilegal la Păulești și Ploiești, și Gabriela Ion, angajată ca îngrijitoare la căminul de la Păulești, au fost arestate preventiv săptămâna trecută pentru infracțiunile de instigare la lipsire de libertate și respectiv lipsire de libertate.

Conform anchetatorilor, la căminul din Păulești, îngrijitoarea, la îndemnul administratorului căminului, a legat de pat două bătrâne pentru a le împiedica să se deplaseze.

Cele două femei au fost reținute după mai multe descinderi care au fost efectuate în urmă cu o săptămână la patru adrese din Păulești și Ploiești.

La un cămin din Păulești au fost găsiți 31 de bătrâni care erau ținuți în condiții insalubre, iar la un cămin similar din Ploiești au fost depistați trei vârstnici tot în condiții insalubre. Toți bătrânii din cele două cămine au fost transportați la spitale din județ pentru îngrijiri medicale. AGERPRES

Marti, 26 Noiembrie 2013 15:45

Cod Galben de ninsori şi viscol in PRAHOVA

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi o atenţionare Cod galben de ninsori, intensificări ale vântului şi viscol pentru 16 judeţe şi municipiul Bucureşti, valabilă începând de marţi, ora 20,00, până miercuri, ora 14,00.

 Atenţionarea vizează judeţele Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeş, Olt, Dâmboviţa, Teleorman, Prahova, Giurgiu, Buzău, Sibiu (sud), Ilfov şi municipiul Bucureşti.Conform atenţionării, în intervalul menţionat, în Banat, Oltenia şi vestul Munteniei, precum şi în Munţii Banatului şi zona Carpaţilor Meridionali, va ninge, iar local şi temporar vântul va avea intensificări, viscolind zăpada. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 15-20 l/mp, iar stratul de zăpadă va fi mai consistent.În centrul şi estul Munteniei, inclusiv în zona municipiului Bucureşti, ninsorile vor fi slabe cantitativ, dar vântul va avea intensificări cu viteze de 50-55 km/h şi temporar 65-70 km/h.În funcţie de evoluţia fenomenelor, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza acest mesaj în cursul zilei de miercuri, 27 noiembrie.

Subprefectul Rodica Paraschiv vorbeşte, într-un interviu acordat PH-online, despre modul în care se desfăşoară şedinţele Colegiului Prefectural, despre efectele descentralizării şi despre pregătirile pentru iarnă.

 

 

 

PH-online.ro: La ultima şedinţă a Colegiului Prefectural, am remarcat o plictiseală teribilă din partea directorilor de deconcentrate şi o totală lipsă de interes faţă de discuţiile de pe ordinea de zi. Cât de normal vi se pare ceea ce se întâmplă?

 

Rodica Paraschiv: In conformitate cu Art.123 din Constitutia Romaniei si cu prevederile Legii nr.340/2004 privind Institutia Prefectului, Art. 3 –(1) si Art.251 -(1), (4) “Prefectul conduce serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale din subordinea Guvernului, organizate la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale” si “In fiecare judet functioneaza un colegiu prefectural compus din prefect, subprefect si conducatorii serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale din subordinea Guvernului, care isi au sediul in judetul respectiv”. Atributiile colegiului prefectural privesc armonizarea activitatii serviciilor publice deconcentrate care au sediul in judetul respectiv, precum si inplemnentarea programelor, politicilor, strategiilor si planurilor de actiune ale Guvernului la nivelul judetului sau al localitatilor acestuia.

 

H.G. nr.460/2006 pentru aplicarea unor prevederi ale Legii nr.340/2004 privind prefectul si institutia prefectului stabileste Scopul colegiului prefectural: Art.12-(2), (3) «...asigurarea coordonarii activitatii serviciilor publice deconcentrate din judet »; Colegiul prefectural reprezinta «...organul consultativ al prefectului in realizarea atributiilor de conducere a serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale organizate la nivelul unitatilor administrativ- teritoriale »; in cadrul sedintelor de lucru «...membrii colegiului prefectural raporteaza si analizeaza stadiul implementarii programelor, politicilor, strategiilor si planurilor de actiune de la nivelul judetului sau al localitatilor acestuia, nevoile si dificultatile cu care se confrunta serviciile publice deconcentrate, propunand masuri in vederea imbunatatirii activitatii ».

 

Principalele atributii ale colegiului prefectural sunt:

-analizeaza activitatea serviciilor publice deconcentrate si propune masuri in vederea imbunatatirii acestuia;

-stabileste domeniile si sectoarele in care este necesara sau se poate realiza cu eficienta actiunea coordonata a mai multor servicii publice deconcentrate;

-stabileste masurile necesare implementarii programelor, politicilor, strategiilor si planurilor de actiune adoptate la nivel national;

-organizeaza actiunile comune ale mai multor servicii publice deconcentrate in vederea solutionarii unor situatii deosebite;

-analizeaza masurile necesare in vederea realizarii unui sistem comun de management al informatiei, al resurselor materiale, financiare ori umane.

         

Am aratat prevederile legii, deoarece consider ca acestea este bine sa fie cunoscute si pentru a lamuri astfel de ce unele materiale de sinteza, continand multe cifre, altfel necesare pentru desfasurarea activitatii, pot fi mai seci si sa nu prezinte intotdeauna interes pentru toti reprezentantii de institutii (ce au obligativitatea de participare), sau pentru invitatii din exterior.

         

In realitate, fiecare membru al Colegiului Prefectural, care reprezinta institutii ce pun in aplicare in teritoriu Programul de Guvernare, trebuie sa ia act de activitatea fiecarei directii in parte, chiar daca respectiva activitate nu are legatura cu atributiile proprii.

       

PH-online.ro: La acel moment, aţi luat cuvântul cerând sugestii pentru ca astfel de situaţii să fie evitate. Nu aţi avut feed back din partea directorilor aşa că vă întreb concret, ce veţi face pentru a schimba această situaţie? La ce să ne aşteptăm pe viitor dacă se repetă astfel de situaţii?

 

R.P.: In cadrul ultimei sedinte de Colegiu Prefectural, am dorit sa abordam un alt mod de prezentare a activitatii, raportand indicatorii judetului la cei similari din tara, cat si pentru fiecare unitate administrativ-teritoriala in parte.

         

In cazul Agentiei pentru Plati si Inspectie Sociala Prahova, modul de prezentare grafica a ilustrat teritoriul in functie de numarul de beneficiari de asistenta sociala, delimitand astfel si zonele ce au nevoie de interventie administrativa si economica.

         

Deoarece administratia are rolul de a activa in sprijinul cetateanului, am considerat ca este mai bine sa solicitam nu numai datele la nivel judetean, ci si cele care ne permit cunoasterea situatiei la nivelul localitatilor, mai aproape de cetatean.

         

Cat despre feed-back, acesta nu putea fi instantaneu si nu poate fi asteptat la momentul sedintei, pentru ca este nevoie de timpul necesar unei analize. Aceasta este prezentata punctual, printr-o sinteza a fiecarui serviciu, conducerii Institutiei Prefectului.

         

In acest sens, raspund si la intrebarea privind “repetarea unor astfel de situatii”, deoarece consider ca de fapt, nu s-a creat nicio situatie deosebita, prin lipsa de raspuns sau de aparent dezinteres manifestat in cursul sedintei. Institutia Prefectului comunica continuu, si nu numai in cadrul Colegiului Prefectural, cu serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale din subordinea Guvernului din teritoriu.

 

PH-online.ro: Legea spune că prefecţii şi subprefecţii sunt oameni apolitici. Ştim, însă, cu toţii că ei sunt numiţi la comandă politică, fie că sunt membri sau doar simpatizanţi ai unei anumite formaţiuni politice. Nu credeţi că ar fi cazul să se renunţe la acest fariseism?

 

R.P.: Hotararea de numire a prefectului si a subprefectului este un act normativ emis de catre Guvernul Romaniei. Prefectul este garantul respectarii legii si a ordinii publice la nivel local. Activitatea prefectului, conform Legii, se intemeiaza pe principiile: legalitatii, impartialitatii, obiectivitatii, transparentei, eficientei, responsabilitatii si orientarii catre cetatean.

 

Atributiile prefectului nu pot fi astfel respectate decat de catre o persoana care nu face parte dintr-un partid, neavand astfel interese de grup politic, deoarece presupun echidistanta fata de institutiile si autoritatile din teritoriu, indiferent de cine sunt acestea reprezentate.

         

In aceste conditii, simpatiile politice ale prefectului sau ale subprefectului nu se pot manifesta decat personal si confidential, in cabina de vot, in cadrul procesului electoral.

 

PH-online.ro: Schimbând registrul, aş vrea să vă întreb ce credeţi că va aduce cu adevărat bun descentralizarea?

 

R.P.: Cu siguranta, descentralizarea ii va apropia pe cetateni de administratie. Nu reprezinta un experiment, ci aplicarea unor concepte consolidate si cu rezultate notabile in administratiile europene, cat si o actiune de pregatire a regionalizarii, ce va deschide calea unei mai bune absorptii a fondurilor comunitare.

         

Alesii locali, ce reprezinta in prim-plan vointa electoratului, vor beneficia de mai multa autoritate, competente si atributii.

         

Descentralizarea va implica, totodata, transferul a circa 2.000 imobile din domeniul public al statului în domeniul public al unitatilor teritoriale. Aplicarea legii inseamna trecerea unor fonduri de 600 de milioane de lei si a 14.000 de angajati din structurile administratiei centrale in cele judetene, insa analistii se declara sceptici cu privire la modul in care a fost facut acest proiect. Aceste resurse umane si materiale vor fi, cu siguranta, mai bine gestionate la nivel local.

 

PH-online.ro: Dar rău?

 

R.P.: Pot sa apara probleme sociale privind relocarea angajatilor de la ministere la administratiile locale. De asemenea, probabil ca va exista o perioada de tranzitie, deoarece unele autoritati locale s-ar putea sa nu fie pregatite sa faca fata unor sarcini suplimentare.

 

 

PH-online.ro: Unii experţi sau aşa zişi experţi anunţă una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani. Suntem pregătiţi să îi facem faţă?

 

R.P.: In fiecare an, vine iarna, cu aprobarea sau nu a „expertilor”, iar in fiecare toamna se emit de catre acestia diverse prognoze mai aproape de realitate sau nu, care pot crea stari de panica in randul populatiei.

 

La nivelul judetului Prahova a fost intocmit „Planul de masuri dispuse pentru asigurarea conditiilor de desfasurare normala a activitatilor economice si sociale in sezonul de iarna 2013 – 2014”, un plan complex si complet, unde sunt stipulate atributii clare pentru fiecare structura implicata in aceasta activitate specifica.

         

Saptamanal, la nivelul Institutiei Prefectului ne sunt transmise date referitoare la stadiul contractelor de deszapezire, la aprovizionarea cu materiale antiderapante pentru drumurile publice nationale si judetene.

         

Masurile prevazute in plan sunt calculate pentru o iarna „medie”, dar exista resursele pentru adaptarea acestora si la o iarna peste previziunile multianuale, daca va fi cazul.

Sambata, 23 Noiembrie 2013 16:49

Obisnuiesti sa iei ibuprofen? Citeste ASTA

Daca obisnuiati sa luati ibuprofen pentru tratarea racelii sau a durerii de gat, aflati ca acesta ar putea fi, de fapt, ineficient in aceste probleme, se arata intr-o cercetare recenta publicata in British Medical Journal.

 

 

 


Infectiile tractului respirator nu ar trebui tratate cu ibuprofen, cu paracetamol sau cu combinatii ale acestor doua medicamente, este concluzia unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Southampton, citat deredOrbit.com.

 

Aceeasi cercetare a aratat ca nici inhalatiile cu aburi, indicate adesea de unii medici, nu sunt eficiente in raceli. Mai mult, 2% dintre cei care au recurs la aceste inhalatii s-au oparit, noteaza ziare.com.

 

In cadrul studiului s-a observat ca pacientii carora li se prescrisesera ibuprofen sau acelasi medicament in combinatie cu paracetamol aveau o probabilitate mai mare de a reveni la medic in mai putin de o luna, cu simptomele agravate.

 

In plus, intre 50 si 70% dintre acesti pacienti au avut nevoie de tratament suplimentar, cu toate ca ibuprofenul s-a dovedit a fi util in caul unora dintre copii sau pacientilor cu infectii pulmonare.

 

Specialistii s-au aratat surprinsi de aceasta descoperire si spun ca ea are legatura cu faptul ca ibuprofenul este un antiinflamator. Este posibil ca acest medicament sa interfereze cu o parte importanta a raspunsului imun, ceea ce duce la prelungirea duratei simptomelor.

 

"Cu toate ca trebuie sa fim precauti, mai ales ca este vorba despre rezultate surprinzatoare, pentru moment, nu as recomanda celor mai multi pacienti sa foloseasca ibuprofen pentru controlul simptomelor precum tusea in cazul racelii sau durerea de gat", afirma profesorul Paul Little, coordonatorul studiului.

Personalul medical va fi în grevă de avertisment, susţinută şi de către medicii de familie.

 

 Cei care se ştiu mai şubrezi cu sănătatea ar trebui ca, la acest sfârşit de săptămână, să se doftoricească mai bine la domiciliu, cât să nu fie nevoiţi să ajungă la spital. Motivul? Luni, pe 25 noiembrie, timp de două ore, în sistemul sanitar va fi grevă de avertisment. Mai mult decât atât, de la jumătatea săptămânii viitoare există riscul declansării grevei generale pe termen nelimitat.

 


“ Greva de avertisment de pe data de 25 noimbrie, între orele 8,00-10,00, rămâne bătută în cuie. În acest interval de timp, în spitalele din ţară, inclusiv în cele din Prahova, vor fi asigurate doar urgenţele”, ne-a declarat, astazi, Luminiţa Gologan, preşedintele Sanitas Prahova. La nivelul judeţului Prahova, conform unei centralizări, sunt 16 spitale publice, cinci spitale particulare şi trei centre de nefrologie şi dializă.

 

Aşa cum v-am mai informat, la jumătatea lunii în curs, Consiliul Naţional Sanitas a stabilit ca pe data de 25 noiembrie a.c. să declanşeze o grevă de avertisment, intenţia fiind ca, pe data de 28 noiembrie, în sistemul sanitar să aibă loc grevă generală, dacă revendicările vor continua să nu-şi găsească soluţionare. Pentru declanşarea grevei generale, la nivel de ţară s-au strâns semnături, apoximativ 3.000 dintre acestea fiind din Prahova, reprezentând mai mult de jumătate dintre membrii Sindicatului Sanitas de la nivel judeţean.

Detalii, in editia de maine a ziarului Prahova

Primaria municipiului Ploiesti, prin Casa de Cultura “I.L.Caragiale”, organizeaza vernisajul expozitiei de icoane pe sticla “Suflet pentru Suflet” luni, 02 decembrie 2013, ora 18.00, la Winmarkt Ploiesti, parter.

 

 Acest eveniment reprezinta o etapa a proiectului socio – educational cu acelasi nume, initiat in scopul de a mobiliza într-un efort comun elevi, parinti, institutii, operatori economici, voluntari, organizatii si fundatii, pentru un scop umanitar. Obiectivul general al proiectului este acela de a sprijini programul de strangere de fonduri pentru înfiintarea, dotarea si functionarea "Spitalului Copiilor", viitorul Spital Public de Urgenta pentru Copii din Ploiesti.70 de copii, 2 artisti plastici, 15 cadre didactice, 5 institutii de învatamant, 7 sponsori si mai multi parteneri au participat la acest proiect.Icoanele realizate de catre elevi vor fi valorificate, iar banii obtinuti vor fi donati în scopul obiectivului propus. Cu imaginile icoanelor vor fi realizate felicitari.Elevii au fost îndrumati de Mihaela Laslo si Marilena Ghiorghita, membre ale Uniunii Artistilor Plastici Ploiesti.Institutiile de învatamant care au participat la acest proiect sunt:Colegiul National „Jean Monnet” Ploiesti;
Scoala Gimnaziala “Sfantul Vasile” Ploiesti;
Scoala Gimnaziala „Rares Voda” Ploiesti;

 

Parteneri: District 2241 Romania – Republica Moldova
Fundatia “Copiii nostri” Ploiesti
Sponsori: Nicu Alifantis, Bes Romania, Pecef Tehnica Ploiesti, Yazaki Romania, Organizatia pentru sustinerea Tinerilor Antreprenori Romani, S.C. Energia Vietii G.S. PREST S.R.L, Amit Marketing.

 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  Next 
 •  End 
 • »
Page 1 of 882

Cele mai citite