prichindelul-poliglot3

Actualitate

Reprezentantul Autovit.ro, citat de RTV, estimează că piaţa autoturismelor noi în 2014 ar putea ajunge la 60.000 - 65.000 de unităţi.

Programul Rabla poate aduce peste 25% din vânzările de autoturisme noi în România, în 2014, comparativ cu anul trecut, când contribuţia sa a fost sub 20%, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Mihai Cune, business manager la Autovit.ro, cea mai mare platformă online de anunţuri auto, parte a grupului Naspers.

Reprezentantul Autovit.ro estimează că piaţă autoturismelor noi în 2014 ar putea ajunge la 60.000 - 65.000 de unităţi.

Potrivit statisticilor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor/ DRPCIV/, în intervalul ianuarie - iunie 2014, au fost înmatriculate 31.225 de autoturisme noi (+27,19% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior).

Mihai Cune a apreciat că această creştere din primul semestru s-a datorat faptului că Programul Rabla a început la timp, iar prin modul său de desfăşurare în acest an nu s-au mai pierdut tichete, ca în anul anterior. De asemenea, distribuitorii auto au venit cu oferte foarte bune din punct de vedere al preţului, pentru o serie de modele de automobile, în special de la mărcile SEAT, Ford şi Hyundai.

Cele mai recente date arată că au fost alocate 10.000 din cele 17.000 de tichete Rabla disponibile pentru 2014.

În primele şase luni din 2014, în Top 5 al mărcilor cu cele mai multe maşini noi înmatriculate în România se află Dacia - 31,8%, Skoda - 9,6%, Volkswagen - 8,4%, Ford - 8,2% şi Renault - 5,2%, conform datelor prezentate de Autovit.ro. Hyundai şi Opel nu mai fac parte din acest top, că în anul 2013.

Vânzările auto în Uniunea Europeană şi în ţările EFTA au înregistrat, în iunie, a zecea lună consecutivă de creştere, deoarece redresarea economiei zonei euro a încurajat consumatorii să achiziţioneze noi modele, transmite CNBC.

Piaţa auto din România a înregistrat luna trecută o creştere de 75,1%, fiind înmatriculate 6.947 de autoturisme, faţă de 3.967 de unităţi în iunie 2013. Este cel mai semnificativ avans din Uniunea Europeană, în luna iunie.

PROGRAMUL RABLA, şi în 2015

"Programul "Rabla" va exista şi în 2015. Va fi un program care poate va diferi de structura actuală. Am deschis un dialog în acest sens, în luna mai, cu Asociaţia Română a Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România /APIA/, care şi-a exprimat punctul de vedere, de a fi creativi şi de a veni până în toamnă cu un program care să poată să fie şi mai bun", a spus Attila Korodi, potrivit Agerpres.

Ministrul Mediului a menţionat, totodată, că are unele nemulţumiri în privinţa acordării eco-bonusurilor în cadrul programului "Rabla2, iar pentru ediţia viitoare are în plan majorarea valorii acestora.

"Am unele nemulţumiri în ceea ce priveşte acordarea eco-bonusului. În primele trei luni ale anului au fost acordate 586 de eco-bonusuri. Ne gândim serios să creştem valoarea eco-bonusurilor pentru ediţia din anul viitor. Acum, nu vă pot spune care va fi valoarea şi nici la cât ar trebui să se situeze aceasta, în viziunea mea. Vom comunica acest lucru la momentul oportun şi pe cale instituţională", a precizat Attila Korodi.

Persoanele fizice interesate să achiziţioneze un autovehicul nou prin Programul "Rabla" se pot înscrie, începând din 8 aprilie, la dealerii auto şi, ulterior, îşi pot casa maşinile mai vechi de opt ani la oricare dintre centrele REMAT autorizate de către Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

Pentru ediţia din acest an a Programului "Rabla", lansat oficial cu două luni mai devreme decât în 2013, sunt alocate 20.000 de tichete valorice, din care 17.000 pentru persoane fizice, iar restul pentru persoane juridice şi instituţii publice.

Posesorii de autovehicule cu o vechime mai mare sau egală cu opt ani îşi vor putea achiziţiona, în 2014, o maşină nouă prin programul "Rabla" pe baza unui tichet valoric în sumă de 6.500 de lei, care se va aloca electronic. Practic, este pentru prima dată când voucherele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor, urmând să fie alocate electronic în sistemul informatic al AFM. De asemenea, se va utiliza un singur tichet electronic pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, la fel ca şi anul trecut.

Pentru ediţia din acest an, bugetul total este de 140 milioane de lei, iar persoanele fizice care doresc să beneficieze de un tichet electronic se pot adresa direct producătorilor/dealerilor validaţi în program.

În vederea stimulării achiziţionării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se va oferi posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 de lei în următoarele situaţii: achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, achiziţionarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, respectiv achiziţionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

Joi, 17 Iulie 2014 13:47

Accident GRAV pe Posada!

Traficul rutier este blocat la aceasta ora pe DN 1, la Posada, din cauza unui grav accident de rutier. Din primele date, in eveniment au fost implicate o masina si un TIR, iar in urma impactului dintre cele doua autovehicule patru persoane au fost ranite. Traficul este blocat total intre Ploiesti si Brasov. In urma cu putin timp, traficul a fost blocat si pe DN 1A, din cauza unui accident cu doua tiruri.

Un restaurant cu linie de autoservire din zona Halelor Centrale din Ploiesti, de pe strada Emile Zola, aproape de statia RATP, a fost la un pas de a se transforma in scrum.

In noaptea de miercuri spre joi, echipajele de pompieri au fost chemate de urgenta pentru stingerea unui incendiu izbucnit in interior.

Au ars barul restaurantului, lambriul din lemn pe mai multi metri patrati, diverse utilaje din bar, o vitrina frigorifica dar si geamurile exterioare ale spatiului comercial.

Pompierii au stabilit ca cel mai proobabil, cauza incendiului care putea sa distruga intreg spatiul comerciale ar putea fi un cablu electric defect, neizolat corespunzator sau cu izolatia deteriorata.

Activitatea localului va fi suspendata pentru cateva zile pentru reparatii si reamenajari.

Municipiul Ploiesti a primit 80.000 de lei in vederea elaborarii proiectului pentru lucrarile de interventie la obiectivul de investitii – bl. A4- situat in str. Tarnava nr.4 din Ploiesti.

Municipalitatea transmite anual Consiliului Judetean Prahova programul pentru consolidarea blocurilor cu risc seismic din Ploiesti, iar de aici ajung la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice conform OUG 20/1994.

Prin acest program s-au solicitat fonduri pentru 7 lucrări de proiectare consolidare risc sesismic si pentru lucrări de expertizare tehnică la 53 de blocuri din Ploiesti. Din cele 7 proiecte de consolidare transmise de municipiul Ploiesti a fost ales blocul A4, str. Tarnava nr. 4.

Astfel, în cadrul Programului de actiuni pe anul 2014 privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de intervenţie pentru reducerea riscului seismic la construcţiile cu destinaţia de locuinţă multietajate, încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic şi care prezintă pericol public a fost incheiat un contract de finantare intre MDRAP si Consiliul Judetean Prahova prin care a fost alocata suma de 80000 de lei in vederea elaborarii proiectului pentru lucrările de intervenţie la bl.A4, str. Tarnava nr. 4 din municipiul Ploieşti.

Dupa rectificarea bugetară, în urma căreia banii vor fi prinşi în bugetul local, va avea loc licitaţia pentru atribuirea serviciului de proiectare.

O adolescentă oarbă este bătută şi înfometată de propria mamă, anunță România TV. Copila i s-a plâns tatălui, iar acesta vrea acum să o ia pe fată să locuiască la el. Cei doi părinţi sunt divorţaţi. Autorităţile au deschis o anchetă.

Ioana locuieşte de doi ani şi jumătate cu sora şi mama ei, la Băicoi, în judeţul Prahova. Calvarul ei a început la scurt timp după divorţul părinţilor, dar nu a îndrăznit să povestească nimănui prin ce trece. Acum şi-a făcut curaj şi i-a mărturisit tatălui că mama o agresează.

“Nu-i dă să mănânce, o bate, am şi pe altă fată care mi-a spus. I-a dat ochelarii jos de la ochi, a tras-o de păr, a bătut-o”, a spus tatăl fetei, Mihail Samuil.

Potrivit România TV, bărbatul este nevăzător de 20 de ani. După divorţ, el a menţinut legătura cu fosta familie, dar, de când fiica lui de 15 ani s-a plâns de abuzurile mamei, aceasta refuză să mai vorbească cu el.

Misu Negritoiu, noul presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara si-a facut publica declaratia de avere pe anul 2013. Ca presedinte al ING Bank Romania, Negritoiu a incasat anul trecut venituri de natura salariala in valoare de 2.273.347 lei (echivalentul a 514.448 euro).

Despre acestea, Misu Negritoiu a precizat ca sunt venituri brute in care intra, pe langa salarii, si prime si sume provenite din valorificarea pachetelor de actiuni acordate ca prime in anii anteriori.

Potrivit declaratiei de avere, Misu Negritoiu detine in comuna Cornu, judetul Prahova, un teren intravilan de 11.325 mp, la care se adauga o casa de vacanta de 350 mp, o magazie de garaj de 50 mp si o garsoniera de 50 mp.

„Cand am inceput in sectorul privat si am inceput sa castig bani si de la ING, am zis sa investesc si mi-am luat un teren la Cornu. Ma gandeam sa-mi fac nu stiu ce ferma, o plantatie de aluni, niste stupi. M-am gandit chiar sa fac productie integrata de la stupi si mi-am cumparat masina de ambalat, ca sa vand mierea in cutiute de-alea pentru micul dejun, am cumparat utilaje, am facut o cladire speciala. Pana la urma, am inchis-o. Am vandut toate utilajele si am iesit atunci cu vreo 30.000 de euro pierdere”, a spus Misu Negritoiu intr-un interviu pentru ziarul Adevarul, cu ceva timp in urma.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră, în judeţul Prahova, traficul rutier este întrerupt pe DN1A Ploieşti - Braşov, la kilometrul 141, în zona Cheia, din cauza unui accident rutier. Conform primelor informaţii primite, semiremorca unui autotren a intrat în balans şi a acroşat un alt autotren care circula din sens opus. Încă un autoturism, al cărui conducător nu a putut frâna la timp, a fost implicat în tamponare. Nu au fost victime.

Primarul municipiului Ploiesti, domnul Iulian Bădescu, a semnat contractul de execuţie pentru Centrul de Excelentă Ploieşti.

Centrul de excelenţă va fi construit lângă Parcul Municipal Vest.

Prin acest proiect primarul Iulian Bădescu doreşte realizarea unei structuri care sa asigure conditii pentru dezvoltarea mediului de afaceri prin sprijinirea IMM-urilor, dezvoltarea spiritului antreprenorial in randul tinerilor, promovarea conceptului de dezvoltare economica durabila in randul oamenilor de afaceri si promovarea activitatilor economice desfasurate in Polul de Crestere Ploiesti - Prahova.

Prin crearea acestei infrastructuri municipalitatea doreşte sa creeze noi oportunitati pentru locuri de munca, sa atraga noi investitii directe si sa creeze o societate bazata pe cunoastere.

Centrul de excelenta va fi o structura Parter + Etaj cu spatii destinate birourilor, o sala multifunctionala,o sala de intruniri, sala de mese, zona administrativa, spatii tehnice si alte dotari specifice.

Tema de constructie si functionare a Centrului de Excelenta este „ECO”, adica o constructie sustenabila cu consum energetic redus si costuri mici de intretinere ulterioara.

Beneficiarii directi ai proiectului sunt firmele nou infiintate si tinerii intreprinzatori care vor sa demareze diferite afaceri.

Constructorul desemnat câştigator în urma licitaţiei este SC Întreprinderea Construcţii Instalaţii Montaje SA. Valoarea lucrărilor se ridică la 7.741.194,32 lei + TVA, iar termenul de finalizare a lucrării este de 12 luni de la ordinul de începere al acesteia.

Andreea Marin a trecut, astăzi, printr-o experienţă marcantă! Fosta "Zână a Surprizelor" a intrat în sala de operatii, alături de mai mulţi medicii de la un cunoscut spital din Bucureşti, care s-au luptat pentru a salva viaţa unui tânăr de 28 de ani.
"Sala de operatii, Spitalul Monza, Bucuresti. Acolo unde inima pacientului -un tanar de 28 de ani cu o malformatie cardiaca ce ii pune viata in pericol - pulseaza in mainile chirurgului cardiovascular, doctorul Catalin Badiu. Dupa 2 decenii traite intr-un sistem medical performant , unde a facut cariera la prestigiosul Herzzentrum din Munchen , medicul roman s-a intors acasa si opereaza la Monza. L-a adus acasa familia, e casatorit si are un baietel care locuieste cu mama la Bucuresti si nu a fost usor sa se imparta ani buni intre familie si profesie. M-am bucurat mult sa descopar un profesionist care vine, nu pleaca, si care te uimeste prin tinerete, energie pozitiva si omenie (a facut operatia de astazi gratuit), dar si un spital din Romania cu care ne putem mandri, avand conditii ca in marile spitale europene (multumesc intregii echipe inimoase de la Monza pentru dorinta de a oferi o noua sansa la viata, fara nici o pretentie fata de acest tanar!). Va voi povesti mai multe cand voi vedea pacientul din nou pe picioarele sale si chiar pe bicicleta, batand tara in lung si in lat, asa cum viseaza! Cu asemenea oameni, am simtit siguranta si intr-un spital de la noi de acasa!", a scris Andreea Marin pe Facebook.

Alexandra Harra, căci despre ea este vorba, şi-a făcut o poză selfie așa cum făceau, acum mulți ani, toate fetele care sperau să devină vedete. Mai exact, în timp ce era în locul în care până și împăratul merge singur.

Posesoarea celui mai bombat și, probabil, cel mai mediatizat fund din showbiz-ul mioritic insistă să demonstreze că are niște forme cu care poate băga bărbații în boală. Motiv pentru care, odată cu apariția modei ”selfie”, sexoasa blondă a îmbrăcat un body negru, cu un număr mai mic şi şi-a făcut o fotografie prin care și-a pus în evidență formele care fac, la fiecare apariție a lor, furori pe site-urile de socializare.Din păcate pentru apetisanta fiică a clarvăzătoarei Carmen Harra, un singur aspect nu a fost luat în calcul, devenind subiect de ironii fine din partea fanilor blondei. Este vorba de locul în care a realizat fotografia. Mai exact, Alexandra s-a pozat în oglinda din baia proprie. Penibilul situației este totuși îndulcit de faptul că în imaginea pe care și-a făcut-o blondina nu se văd detalii care ar putea deveni scabroase.

 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  Next 
 •  End 
 • »
Page 1 of 885

Cele mai citite