Primarul din Comarnic, prins intr-un scandal de proportii cu munca in strainatate.

Publicat in Administratie 09 Noiembrie 2011 1575 ori
Google+ WhatsApp
Primarul din Comarnic, prins intr-un scandal de proportii cu munca in strainatate.
Primarul din Comarnic, prins intr-un scandal de proportii cu munca in strainatate.

Primarul din localitatea Comarnic, Vasile Dorian Boţoacă, este implicat într-un scandal de proporţii. Un grup de zece muncitori îl acuză pe edil că i-a trimis în Germania, în vara acestui an, prin firma proprie, ca să lucreze în construcţii. Potrivit contractelor de muncă, oamenii trebuiau să câştige salarii lunare de 1.200 de euro. Banii, însă nu i-au văzut nici în prezent.

„Primarul Bo­­ţoacă ne-a promis marea cu sarea. Ne-a trimis în Germania, prin societatea dumnealui - Dorian Smart Solutions SRL, pentru a lucra în amenajări interioare şi exterioare. Iniţial ni s-a promis masă şi casă, dar am fost nevoiţi să plecăm cu o maşină de-a noastră şi să ne descurcăm pe acolo cum putem. A fost o perioadă de chin, începând cu luna iulie. Ne-am mutat de la o gazdă la alta, ne-am împrumutat de bani din ţară şi am venit înapoi, în România, plini de datorii", povesteşte Cristian Comănoiu, unul dintre localnicii din Comarnic trimişi de edil în Germania. 

„E o neînţelegere la mijloc. Oamenii au plecat în Germania să muncească, însă angajatorul de acolo nu şi-a onorat contractul integral. Le-am dat peste trei sferturi din cât le datoram. Ei au semnat nişte contracte pe salariul minim, deci, dacă mă gândesc bine au primit mai mult decât ne înţelesesem. Şi nu e firma mea, ci administratorul societăţii e mama mea, Ana Grigorescu", spune edilul.

Click!

Realestate Paulesti

Petre-Radu Apostol este ploiestean, are 35 de ani, si este absolvent al Universitatii Petrol si Gaze Ploiesti. Are experinta in presa scrisa si online. Scrie pe PH-online.ro din 2010. office@ph-online.ro