Încă doi parlamentari PNL au DEMISIONAT din partid si s-au alaturat lui Tariceanu

Publicat in Politica 27 Iulie 2014 1857 ori
Google+ WhatsApp
Încă doi parlamentari PNL au DEMISIONAT din partid si s-au alaturat lui Tariceanu
Încă doi parlamentari PNL au DEMISIONAT din partid si s-au alaturat lui Tariceanu

Alti doi parlamentari liberali – senatorul de Timiş Petru Ehegartner şi deputatul de Cluj Steluţa Cătăniciu – au demisionat din PNL pentru a se înscrie în Partidul Liberal Reformator, acestia spunând că au sperat până în ultima secundă că PNL va renunţa la fuziunea cu PDL.

 

 

 

Senatorul de Timiş Petru Ehegartner a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că decizia de a demisiona din PNL a fost dificilă şi că a sperat până în ultima secundă că liberalii vor renunţa la fuziunea cu PDL.

 

“Este o decizie pe care am luat-o cu foarte multă greutate, pentru că eu nu am fost membru al altui partid, sunt din 1990 în PNL. Deşi am anunţat de mai multă vreme că nu sunt de acord cu ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă în partid, cu ieşirea de a guvernare, cu aderarea la PPE, cu fuziunea şi aşa mai departe, am sperat până în ultimul moment că lucrurile vor reveni, pentru că reacţia din interior de insatisfacţie există, dar nu este manifestată?, a spus Ehegartner.

 

Acesta a adăugat că se va alătura “grupului de liberali format în jurul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu?.

 

Şi deputatul de Cluj Steluţa Cătăniciu, vicepreşedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, a demisionat din PNL şi s-a înscris în Partidul Liberal Reformator.

 

Cătăniciu a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că prin decizia de a demisiona din PNL îşi menţine poziţia de a fi împotriva fuziunii cu PDL, opinie pe care a exprimat-o şi la Congresul PNL din 28 iunie.

 

“Din păcate, prin fuziunea cu PDL s-a renunţat la fuziunea bunului simţ, de care oricum PNL se rătăcise în ultimul timp, prin noi înşine a devenit verde înrourat şi în scurt timp se va renunţa şi la semnificaţia celor 139 de ani de istorie liberală, greu de purtat în spate dacă nu crezi în aceste valori?, a afirmat Steluţa Cătăniciu.

 

Aceasta a spus că a intrat în PNL în anul 2007 şi a purtat “cele mai grele bătălii politice împotriva PDL la Cluj?, precizând că, la înscrierea sa în PNL, nu şi-a închipuit că “principiile pot fi negociate?.

 

“Rămân liberal, cu valorile liberale pe care le preţuiesc şi alături de cei care respectă aceste valori?, a adăugat deputatul clujean.

 

La rândul său, preşedintele interimar al Partidului Liberal Reformator, deputatul Graţiela Gavrilescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că prin adearea celor doi parlamentari la noua fomaţiune politică numărul senatorilor şi deputaţilor depăşeşte 30.

 

“Suntem peste 30 de senatori şi deputaţi, în perioada următoare vor adera la Partidul Liberal Reformator şi alţi parlamentari, astfel încât toţi cei care susţinem acest partid care păstrează ideile şi valorile liberale să demonstrăm că noi suntem cei care avem dreptate şi care ducem mai departe stindardul liberalismului românesc?, a afirmat Gavrilescu.

 

Vineri, presedintele PNL Timis, Nicolae Robu, spunea că senatorul Petru Ehegartner vrea să se înscrie în Partidul Reformator Liberal, condus de Călin Popescu Tăriceanu, şi, deşi acesta nu îşi comunicase încă oficial intenţia, îl consideră “plecat” din partid.

 

Grupul liberal din jurul lui Călin Popescu Tăriceanu urmează să preia Partidul Na?ional al Mediului, înfiin?at în urmă cu un an ?i care are sediul într-un apartament din Bra?ov, pentru a-i schimba numele în Partidul Reformator Liberal, cu ocazia unui congres organizat în 1-2 august.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.