Record INCREDIBIL. Un sat din Prahova are 28 de biserici VIDEO

Publicat in Eveniment 22 Martie 2014 4019 ori
Google+ WhatsApp
Record INCREDIBIL. Un sat din Prahova are 28 de biserici VIDEO
Record INCREDIBIL. Un sat din Prahova are 28 de biserici VIDEO

Satul Valea Plopului, din judeţul Prahova, nu are apă curentă şi canalizare, căminul cultural stă să cadă, dar are în schimb 28 de biserici. Lăcaşuri de cult se află peste tot în localitate, la grădiniţă, la şcoală, în curţile oamenilor, prin intersecţii, pe dealuri sau prin văi.

 
 

Satul Valea Plopului din Prahova este raiul pe pământ. Sau cel puţin ar trebui să fie, de vreme ce are nu mai puţin de 28 de biserici, toate ridicate de acelaşi preot.

 

"Avem o bisericuţă construită pe un deal în memoria copiilor avortaţi, avem câte o biserică în curtea grădiniţelor, alte două biserici în curţile celor două şcoli. În total sunt atâtea biserici cât să slujim duminica într-una singură şi în rest să le vină o dată pe lună, adică 28", spune preotul Nicolae Tănase, care a ridicat aceste biserici. Şi în ciuda numărului şi aşa mare, preotul ar mai vrea să construiască vreo câteva.

 

Deşi nu au apă curentă şi canalizare, oamenii sunt mulţumiţi. "Scutul" credinţei i-a ferit de necazuri. Nemulţumiţii sunt puţini la număr şi timizi. Nu vor să-şi strige dezaprobarea în gura mare, mai ales că preotul este foarte darnic cu sătenii.

 

Preotul este însă mulţumit. Oamenii vin în număr mare la biserici, pentru că sunt aproape de casele lor. Nici nu s-ar putea altfel, de vreme ce, din orice punct al satului, ai de mers doar un minut până la cea mai apropiată biserică.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.