COD ROSU de ninsori si viscol la doi pasi de judetul Prahova!

Publicat in Eveniment 26 Ianuarie 2014 553 ori
Google+ WhatsApp
COD ROSU de ninsori si viscol la doi pasi de judetul Prahova!
COD ROSU de ninsori si viscol la doi pasi de judetul Prahova!

Meteorologii anunţă COD ROŞU DE VISCOL pentru duminică, în intervalul orar 15.00 - 21.00. Anunţul a fost făcut de Ion Sandu, directorul ANM. Zonele vizate sunt judeţul Buzău, nordul judeţului Brăila şi sudul judeţului Vrancea.

 
 

 

COD ROŞU. În zonele vizate de avertizarea COD ROŞU, vântul va sufla cu o putere foarte mare în intervalul orar 15.00 - 21.00, a declarat Ion Sandu, în timpul comandamentului de urgenţă de la Guvern. În plus, cantităţile de zăpadă căzute vor depăşi cotele de alertă.

 

Fenomenele prognozate sunt ninsoare abundentă, puternic viscolită şi troienită, vizibilitate redusă spre zero. Viteza vântului la rafală va depăşi 70...80 km/h.

 

La ora 13, în zona avertizată stratul de zăpadă deja depus măsura în medie 40 cm, iar viscolul puternic durează de peste 36 de ore.

 

În plus, judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt, Dolj vor ieşi de sub codul galben, duminică, la ora 21.00, iar judeţele Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov, Prahova şi Bucureşti vor trece din cod portocaliu în cod galben, tot duminică la ora 21.00

 

Vrancea, Galaţi, Buzău, Tulcea, Călăraşi şi Constanţa vor rămâne sub COD PORTOCALIU până luni, la ora 9.00, moment după care se estimează că vor mai exista judeţe sub portocaliu,

 

Judeţele din Dobrogea şi Moldova vor rămâne apoi sub cod galben până luni după amiază.

 

"În 2012 nu au fost intrunite condiţiile pentru cod roşu, dar au fost trei viscole mai puternice decât ce este acum şi ce urmează. Miercuri va mai fi un viscol de 24 de ore, de miercuri dimineaţă până joi, dar mult mai scurt", a explicat Ion Sandu.

 

COD PORTOCALIU în zece judeţe până la ora 21.00

 

Viscolul puternic va continua în cea mai mare parte a Munteniei şi Dobrogei, în sudul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură. În aceste regiuni, dar cu precădere în judeţele Buzău, Brăila, Vrancea şi Ialomiţa, viteza vântului la rafală va depăşi temporar 70...80 km/h, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

 

În sud-estul Dobrogei, mai ales la începutul intervalului, vor mai fi ploi şi lapoviţe, moderate cantitativ şi izolat se va depune polei.

 

COD GALBEN

 

În intervalul menţionat, în Oltenia, vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei şi jumătatea nordică a Moldovei va ninge, dar viteza vântului la rafală va fi de până la 45...50 km/h.

 

ANM anunţă că mesajul va fi actualizat în cursul serii de duminică, 26 ianuarie.

 

Realestate Paulesti

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office