Casa Judeteana de Pensii isi muta arhiva. Miile de dosare vor fi pastrate intr-un spatiu de 600mp

Publicat in Administratie 19 Decembrie 2013 511 ori
Google+ WhatsApp
Casa Judeteana de Pensii isi muta arhiva. Miile de dosare vor fi pastrate intr-un spatiu de 600mp
Casa Judeteana de Pensii isi muta arhiva. Miile de dosare vor fi pastrate intr-un spatiu de 600mp

Prin prisma naturii serviciilor prestate, activitatea de arhiva din cadrul Casei Judetene de Pensii este deosebit de importanta, institutia avand in gestiune aproximativ 600.000 de dosare de pensie (active si pasive), dosare de legi speciale, precum si dosare care contin documente generate de activitatea proprie a institutiei.

 

 

 

           Daca la nivelul Casei Locale de Pensii Campina cele aproximativ 100.000 de dosare sunt depozitate la arhiva aflata la sediul din Campina, strada Orizontului nr.1, celelalte aproximativ 500.000 de dosare sunt arhivate in mai multe puncte de arhiva, dupa cum urmeaza:

 

-      la Arhiva institutiei situata la sediul din Ploiesti, strada Nicolae Iorga nr.1 (spatiu de aproximativ 96 mp);

-      la spatiul de depozitare din Ploiesti, strada Titeica (spatiu inchiriat de aproximativ 360 mp);

-      la spatiul de depozitare din Ploiesti, Strada G-ral Ion Dragalina nr.23 (spatiu inchiriat de aproximativ 318 mp);

-      la spatiul de depozitare din Ploiesti, strada Ana Ipatescu (spatiu inchiriat de aproximativ 26 mp);

-      la spatiul de depozitare din Ploiesti, strada Intrarea Clubului nr.3 (spatiu inchiriat de aproximativ 600 mp);

        

Avand in vedere ca dispersia in mai multe locatii a acestor puncte de arhivare creeaza dificultati in gestionarea cererilor de acordare a drepturilor de pensie precum si a celorlalte indemnizatii reglementate prin legi speciale, conducerea institutiei a facut eforturi pentru identificarea si inchirierea unui spatiu care sa permita concentrarea pe cat posibil, intr-o singura locatie (cat mai apropiata de sediu) a tuturor dosarelor.

     

In acest sens, s-a dispus inchirierea spatiului de depozitare din Ploiesti, strada Intrarea Clubului nr.3, spatiu de aproximativ 600 mp, in urma unui contract incheiat cu Petrorep Ploiesti si a fost reziliat contractul de inchiriere cu Federalcoop Ploiesti pentru spatiul din strada G-ral Ion Dragalina nr.23.

         

Pe masura preluarii la noul punct de arhiva a dosarelor din cadrul celorlalte locatii inchiriate, in perioada urmatoare se va proceda la rezilierea tuturor celorlalte contracte de inchiriere.

       

De asemenea, s-au facut demersuri catre Casa Nationala de Pensii Publice pentru alocarea fondurilor necesare asigurarii conditiilor de buna depozitare si pastrare prevazute in actele normative care reglementeaza activitatea de arhiva.

      

Referitor la reconfigurarea arhitecturii IT, in cursul anului 2013 s-a procedat la repozarea cablajelor si inlocuirea celor deteriorate cu unele noi si la reconfigurarea adreselor IP pentru intreaga retea.

         

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office