CJ Prahova a numit-o pe Sanda Oltinescu sefa Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap

Publicat in Administratie 29 Mai 2013 737 ori
Google+ WhatsApp
CJ Prahova a numit-o pe Sanda Oltinescu sefa Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap
CJ Prahova a numit-o pe Sanda Oltinescu sefa Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap

Sanda Adriana Oltinescu a fost numita sefa Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul DGASPC Prahova, de catre Consiliul Judetean Prahova.

 

 

Sanda Oltinescu va ocupa scaunul ramas liber dupa ce, Viorica Oniga, fosta sefa a Comisiei a fost arestata, sub mai multe acuzatii: luare de mita, abuz in serviciu si fals intelectual.

 

 

Iata comunicatul DNA:

 

În perioada 2006 – 2012, în calitate de preşedintă a Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, inculpata Oniga Viorica a primit, în mod repetat, de la Oprea Georgeta şi de la alţi cinci intermediari (dintre care inculpaţii Gabor Sorin Octavian şi Neacşu Georgeta – ambii arestaţi preventiv în cauză), sume de bani şi bunuri în valoare totală de aproximativ 97.200 lei, pentru ca, în schimb, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin aceea că a încadrat în grad de handicap şi a eliberat certificatele medicale aferente pentru un număr de 68 de persoane, în condiţiile în care acele persoane nu sufereau de bolile menţionate în cuprinsul certificatelor, nu puteau fi încadrate în gradul de handicap stabilit şi nu puteau beneficia de facilităţile prevăzute de lege. În cuprinsul certificatelor medicale eliberate pentru acele persoane, inculpata Oniga Viorica a atestat, în mod nereal, că acele persoane suferă de anumite afecţiuni care să le permită încadrarea în gradul de handicap stabilit.Prin urmare, cele 68 de persoane identificate până la acest moment au primit, pe nedrept, indemnizaţii de handicap, bugete complementare personale şi indemnizaţii de însoţitor totalizând 1.146.200 lei, sumă ce reprezintă pagubă cauzată bugetelor locale din care au fost efectuate plăţile.În cauză se efectuează cercetări şi faţă de persoanele care au beneficiat pe nedrept de facilităţile prevăzute de lege pentru persoanele cu handicap, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cumpărare de influenţă, înşelăciune şi uz de fals, cu privire la unele dintre acestea fiind deja începută urmărirea penală.Inculpatelor Oniga Viorica şi la Oprea Georgeta li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 28 mai 2013, procurorii au dispus reţinerea acestora pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ana-Maria este ploiesteanca, are 28 de ani, si este absolventa a Facultatii de Litere si Stiinte. Lucreaza in media online de peste 11 ani, fiind autor pe PH-online.ro din 2010. ana@ph-online.ro