Bacalaureatul Olimpicilor 2013. Vezi ce SUBIECTE s-au dat la proba scrisă de Limba Română

Publicat in Eveniment 27 Mai 2013 5123 ori
Google+ WhatsApp
 Bacalaureatul Olimpicilor 2013. Vezi ce SUBIECTE s-au dat la proba scrisă de Limba Română
Bacalaureatul Olimpicilor 2013. Vezi ce SUBIECTE s-au dat la proba scrisă de Limba Română

Peste 200 de elevi calificaţi la olimpiade sau competiţii sportive internaţionale participă la sesiunea specială a Bacalaureatului. Aceştia au susţinut luni proba scrisă la limba şi literatura română. Absolvenţii de liceu au avut de rezolvat Varianta 2.

 

 

 

 

Din data de 27 mai, olimpicii susţin probele scrise ale examenului de Bacalaureat. Astfel, luni a fost programată proba la limba şi literatura română, în 28 mai este proba obligatorie a profilului, în 29 mai proba la alegere a profilului şi specializării, în timp ce în 30 mai va avea loc proba la limba şi literatura maternă, iar rezultatele vor fi afişate în 31 mai.

 

Absolvenţii de liceu au avut la primul subiect nouă cerinţe pentru poezia "Din cerurile-albastre" de Mihai Eminescu.  La subiectul II au avut de scris un text argumentativ de 150-300 de cuvinte despre modul în care activitatea de voluntariat contribuie la dezvoltarea persoanlă. 

La subiectul III au avut un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-un roman psihologic studiat. Eseul trebuie să aibă minimum două pagini.

Probele de examen se susţin la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Ploieşti, iar corectarea lucrărilor va avea loc la Colegiul Naţional "Alexandru Ioan Cuza" din localitate, scrie Mediafax.

 

La această sesiune specială a Bacalaureatului participă 209 elevi, dintre care patru sunt etnici maghiari şi unul este etnic german. Cei patru elevi de etnie maghiară vor susţine probele scrise în limba maternă, în timp ce elevul de etnie germană a ales să susţină în limba română toate probele, cu excepţia celei de evaluare a competenţelor lingvistice în limba maternă.

 

La sesiunea specială de Bacalaureat dedicată elevilor olimpici s-au înscris elevi din judeţele Alba, Cluj, Dolj, Constanţa, Botoşani, Neamţ, Maramureş, Tulcea, Timiş, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Vrancea, Brăila, Iaşi, Bacău, Sălaj, Hunedoara, Olt, Sibiu, Ilfov, Vâlcea, Mureş, Giurgiu, Mehedinţi, Suceava, Bihor, Bistriţa Năsăud şi din Bucureşti.

 

Este vorba despre elevi olimpici calificaţi la olimpiade internaţionale de chimie, biologie, matematică, informatică, limba rusă, fizică, precum şi sportivi care vor participa la concursuri internaţionale de atletism, baschet, box, canotaj, ciclism, handbal, judo, kaiac, lupte, karate, biatlon, scrimă, tenis tir, dar şi de elevi care în perioada sesiunii de Bacalaureat din vară vor susţine examene de admitere la universităţi din străinătate.

 

Cei mai mulţi dintre candidaţii care se pregătesc pentru o competiţie sportivă sunt înscrişi la handbal - 37, atletism - 29, canotaj - 21, lupte - 17, judo - 16, baschet şi box câte 11, totodată există candidaţi pentru competiţii de călărie, ciclism, schi fond, patinaj artistic şi patinaj viteză, tir cu arcul, tenis şi tenis de masă, scrimă, snooker, taekwondo, motocros.

 

De asemenea, câte nouă candidaţi se pregătesc pentru concursurile internaţionale de biologie şi chimie, câte şapte pentru limba rusă modernă şi matematică, şase - fizică, cinci - informatică şi unul - geografie.Realestate Paulesti

Ana-Maria este ploiesteanca, are 28 de ani, si este absolventa a Facultatii de Litere si Stiinte. Lucreaza in media online de peste 11 ani, fiind autor pe PH-online.ro din 2010. ana@ph-online.ro