Doua incendii si 23 de urgente medicale, in ultimele 24 de ore, in Prahova

Publicat in Eveniment 29 Martie 2013 446 ori
Google+ WhatsApp
Doua incendii si 23 de urgente medicale, in ultimele 24 de ore, in Prahova
Doua incendii si 23 de urgente medicale, in ultimele 24 de ore, in Prahova

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea următoarelor evenimente:

 

 

28.03.2013, ora 20:45 – incendiu apartament

            În municipiul Ploieşti, strada Erou Arhip Nicolae, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament, proprietar I. Paula.

            Au ars: ferestrele din PVC de la balcon, lambriu din lemn şi PVC pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp, o uşă şi o fereastră din lemn de la o cameră de locuit. În urma incendiului s-a degradat mobilierul din camera de locuit.

           Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 100.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 15.000 lei.

            Cauza probabilă: jar sau scântei – fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.

Echipajul SMURD a acţionat pentru acordarea primului ajutor medical unei persoane intoxicate cu fum.

 

 

28.03.2013, ora 07:49 – incendiu casă particulară

            În comuna Gornet Cricov, sat Dobrota, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar T. Neaga.

            A ars acoperişul construit din lemn cu învelitoare carton asfaltat, tablă şi ţiglă pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp.

            Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 15.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 70.000 lei.

            Cauza probabilă: scurtcircuit electric – conductor electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

 

 

Echipajele SMURD au intervenit în 23 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

Ana-Maria este ploiesteanca, are 28 de ani, si este absolventa a Facultatii de Litere si Stiinte. Lucreaza in media online de peste 11 ani, fiind autor pe PH-online.ro din 2010. ana@ph-online.ro