Imbracaminte "Stradivarius" in magazinul "ILOTTI" din Ploiesti Shopping City. Cat este de legal?

Publicat in Eveniment 21 Martie 2013 Actualizat: 21 Martie 2013 10603 ori
Google+ WhatsApp

UPDATE:

Dupa ce ph-online.ro a facut public faptul ca magazinele Ilotti vand imbracaminte de firma la preturi fara concurenta (ex. bluze Stradivarius 13 lei), reprezentantii Ilotti au retras toate produsele apartinand unor marci celebre din toate locatiile din Ploiesti. (Balif, Ploiesti Shopping City, Ilotti Nord).

 

Una dintre vanzatoarele Ilotti ne-a confirmat ceea ce un cititor ph-online.ro ne-a povestit in prealabil: se comercializeaza imbracaminte purtand insemnele unor marci inregistrate, in magazinele Ilotti, la preturi inexplicabil de mici, unele dintre produse avand etichetele taiate total sau partial.

 

Cumparatorul nu primeste garantia marcii sau alte etichete specifice bandului, ci doar un simplu bon emis de magazinul Ilotti.

---------------------------------------------------------

 

UPDATE 2:

Produsele Stradivarius si Atmosphere au fost retrase de la raft, in schimb, pe site-ul Ilotti se comercializeaza in continuare articole vestimentare apartinand brandurilor mentionate mai sus.

 

Bluza mov Stradivarius

Rochie Atmosphere

Rochie Atmoshpere

 

*Aceste trei produse au fost comercializate si in magazinele Ilotti Balif si Ploiesti Shopping City, dar retrase, ulterior, de la vanzare.

-----------------------------------------------------------

 

Vorbim de branduri precum Atmosphere sau Stradivarius, care sunt comercializate de magazinul Ilotti din Ploiesti Shopping City.

 

 

 

Un tanar din Ploiesti a avut parte de o surpriza "la raft": mai multe articole vestimentare purtand insemnele unor marci precum Stradivarius sau Atmosphere puteau fi gasite pe umerasele celor de la Ilotti, despre care se stie ca nu reprezinta un brand foarte solid si nici o calitate de exceptie.

 

Tanarul despre care vorbim ne-a trimis la redactie fotografiile doveditoare, impreuna cu intrebarea "Au voie sa faca asta?".

 

Din cate se stie, comercializarea unor branduri celebre se poate face doar cu acordul companiei si doar in anumite conditii. Intrebarea este: de ce ar vrea Stradivarius sa aiba un distribuitor ca Ilotti? Se pare, totusi, ca produsele "outlet" (colectii vechi) pot fi vandute si de catre alti comercianti, insa acestia din urma sunt obligati sa detina acte doveditoare ale marcii si calitatii produselor.

 

La Ilotti nu exista astfel de hartii ba din contra, etichetele sunt taiate partial sau integral, cu intentia clara de a ascunde denumirea marcilor comercializate. Nici pretul nu este "de firma": 13 lei pentru un tricou Stradivarius.

 

Intamplarea pe larg, descrisa de cititorul nostru, client de ocazie al magazinului Ilotti:

 

"Buna ziua. Am cumparat recent din magazinele Ilotti o bluza de la firma Stradivarius cu toate caracteristicile unei bluze originale Stradivarius. Vizionand articolele din magazin am constatat cu stupoare ca aceasta firma (n.r. Ilotti) are produse si de la firma Atmosphere si inca 2 modele de bluza de la firma Stradivarius. V-as ruga din suflet sa faceti acest caz public poate se sesizeaza si domnii de la OPC si ne vor da un raspuns public. O sa va atasez poze cu bluza + bonul fiscal. [....]

In magazinul Ilotti din Carrefour am vazut si astazi inca doua modele de tricouri Stradivarius de dama la intrarea in magazin pe rastelele ( de la intrarea in magazin) si in plus am mai remarcat si alte produse de firma dar aveau eticheta principala taiata (cea unde era afisat pretul) iar cea mare din interiorul produselor erea inca intacta si se specifica exact provenienta produsului."

 

 

Ana-Maria este ploiesteanca, are 28 de ani, si este absolventa a Facultatii de Litere si Stiinte. Lucreaza in media online de peste 11 ani, fiind autor pe PH-online.ro din 2010. ana@ph-online.ro